/

PROBLEM Z INTERNETEM

• 28
    Odpowiedzi
  • 1290
    Wyświetlenia
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Szafi94pl Mi pomógł adapter wifi na USB

- - - Updated - - -
    @Szafi94pl Mi pomógł adapter wifi na USB

@Maciek987 dzięki za informację, super, że już jest ok 😊
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Szafi94pl's Avatar
    Level 3
    @Maciek987 czytałem o adapterze i chyba też zakupie ale poczekam na serwis mam nadzieje ze wymienia kartę sieciową i to będzie na tyle, jeśli to będą problemy systemowe to niestety poddaję się bo jest tego za dużo, zlecę naprawę serwisowi. Dodam tylko że laptop od zakupu trzymam na podkładce chłodzącej i jest duża różnica w grzaniu się i chłodzeniu laptopa podczas grania.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Szafi94pl czekamy na rozwój sytuacji 🧐 daj nam proszę znać 👍
  • Szafi94pl's Avatar
    Level 3
    @Aaricia Hej , dziś serwis wymienił mi kartę sieciową ale na ten sam model Realtec , dowiedziałem się że lepiej wymienić na Intel. Po wymianie karty i aktualizacji , nie zauważyłem aby prędkość internetu spadała mi do 10/15mb/s ale podczas grania ping nadal skacze do 200 - 300 systematycznie co parę minut. Po kablu internet jest stabilny ale widać utratę pakietów natomiast połączenie kablem jest na tyle stabilne że ping nie wariuje . Utrzymuje się 30 - 50. Niestety problem mój nie został rozwiązany ponieważ potrzebuje korzystać z laptopa przez wifi . Na chwilę obecną sprawdzę laptop przy innym internecie , jesli sie powtorzy to dalej laptop nie jest sprawny . Jeśli na innym internecie nie bedzie takich problemów oznacza to ze problem jest w routerze u jego ustawieniach. Będę również dążył do wymiany karty sieciowej na intel . Jeśli uda się coś naprawić oczywiście opiszę wszystko dokładnie . Pozdrawiam .

PS. po wymianie karty sieciowej miałem problem z usunięciem urządzeń bluetooth ale rozwiązanie znalazłem w googlach. Pozdrawiam
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Szafi94pl dzięki za update 👍
  • Szafi94pl's Avatar
    Level 3
    Witam , update tematu . Postanowiłem zakupić nową kartę sieciową firmy intel ax230 po wymianie zainstalowałem odpowiednie sterowniki . Wykonałem test grając w grę i są plusy i minusy.
    Wifi działa lepiej, podczas godzinnego grania może jeden raz delikatnie zlagowało gierke . Natomiast zauważyłem inny problem , delikatne ścinki obrazu . FPS stabilne ping stabilny , internet śmiga po wifi oraz sprawdzone po kablu . Temperatura zgodna , nic się nie przegrzewa. Jest to delikatna sprawa która za bardzo nie wpływa na rozgrywkę ale jest to mega wkurzające że co chwila wychodzi nowy temat który denerwuje . Myślałem że sprzęt za 5500 tyś będzie śmigał . Nie gram w jakieś wielkie tytuły natomiast laptop co jakiś czas sprawia mi psikusa i doprowadza do zdenerwowania. Chyba lepiej było by zakupić monitor i ps5 i cieszyć sie rozgrywką . Mam nadzieje ze teraźniejszy problem to tylko jakaś wina aktualizacji i że wszystko wróci do momentu kiedy pierwszy raz odpaliłem legiona i się zachwyciłem jak ten sprzęt super śmiga . Wracając do tematu myślę że wymiana karty sieciowej lub zakupienie zewnętrznej karty sieciowej rozwiąże wasze problemy z urywającym się internetem przez wifi . Pozdrawiam
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Szafi94pl dziękujemy za update! Planujesz ponowny kontakt z serwisem Lenovo, czy póki co będziesz monitorować sytuację?
  • Szafi94pl's Avatar
    Level 3
    @Aaricia , kontroluje sytuacje , gram od tamtej pory tylko w jedną grę i zauważyłem znaczny progres . Internet stabilny , brak zawieszania się gry . Delikatne zawieszanie się obrazu występowało tylko podczas wczytywania gry do głównej rozgrywki , natomiast podczas samej rozgrywki wszystko działa dobrze . Podłączenie bezpośrednio po kablu , jest najlepszym rozwiązaniem natomiast kiedy nie mogę podpiąć w taki sposób internet , wifi po wymianie karty sieciowej na Intel naprawdę robi robotę . Tak jak pisałem , brak dziwnych spadków prędkości internetu , brak zrywania połączenia na parę sekund. Zrobiłem tą konfiguracje poza serwisem . Dostałem wiadomość od serwisanta że nie ma problemu iż sam wymieniłem kartę sieciową natomiast może być sytuacja że gdy będę oddawać laptop na serwis warto dołączyć orginalną kartę sieciową .
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Dzięki za update @Szafi94pl - to dobrze, że wymiana karty sieciowej nie wpływa na dalszą gwarancję 👍