/

KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️

• 370
    Odpowiedzi
  • 32537
    Wyświetlenia
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen to prawda, ważne, na ile człowiek się czuje, a nie ile ma 😊 A jak się czujemy zależy myślę w większości od tego, czy mamy akurat dużo na głowie 😀
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia ja nie za bardzo czuję od czego to zależy ale od jakoś sześciu lat jakoś inaczej dostrzegam upływ czasu 🤣
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen W obecnej chwili chyba lepsze by było pytanie, co mnie nie boli. 😶

Mam trochę problemów zdrowotnych i przez nie zmagam się z chronicznym bólem.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Sinber's Avatar
    Level 40
    Kukam tutaj, patrzę 22 komentarze, mówię znów będzie 100 zgłoszeń nowych osób. Wchodzę a tu starzy wyjadacze dywagują nad starością 🤣
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Sinber starzy wyjadacze to i o starości gadają, ale też myślę że setkę zgłoszeń to można będzie śmiało liczyć ale jeszcze spooooro czasu do końca także wszyscy jeszcze myślą
    @Saka to życzę szybkiego powrotu do zdrowia
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Sinber Dawno nie było porządnej dyskusji, bo szefowa chyba wszystkich zachęciła do urlopu od społeczności swoim wyjazdem. Zatem teraz w końcu się rozgadaliśmy 😂
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka @Sinber @TrendaTen taka przedzgłoszeniowa rozgrzewka 😂 trzeba się rozpisać zanim się coś stworzy, no chyba, że jest się @TrendaTen który nie potrzebował rozgrzewki do udziału 😎
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Ostatnim razem pominięcie rozgrzewki skończyło się u mnie wybitym barkiem (który się jeszcze nie zagoił). Zatem wolę dmuchać na zimne...
    *delete as appropriate
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia trzeba być mną aby być mną 😎
  • taxbwithu's Avatar
    Level 8
    @Aaricia (Ilustracje wykorzystane jedynie w celu wizualizacji historii)

Wszystko zaczęło się od stołu. Tak - stołu. Dysponując małą przestrzenią musisz w przemyślany sposób gospodarować swoimi zasobami. Wszystko jest bardzo proste gdy w rolę króla i władcy wcielasz się ty sam, ale ja akurat znalazłem się w sytuacji gdzie każda decyzja była dzielona na dwoje.
    Z jednej strony masz zapalonego gracza, który już od młodych lat marzył o swoim własnym stanowisku gamingowym. Z drugiej strony masz kobietę, która lubi minimalistyczne zagospodarowanie przestrzeni - tak by każde urządzenie spełniało swoją wymaganą funkcję. A w środku tego wszystkiego znalazł się stół. Jakie stoły są, każdy widzi - zazwyczaj te znajdujące się w kuchni nie służą do ustanowienia stanowiska gamingowego, a jedynie do wspólnego spożywania posiłków.

A ja byłem graczem od kiedy pamiętam. Będąc młodym poszukiwaczem przygód uwielbiałem zaczytywać się w gazety poświęcone grom, wyobrażając sobie jak to kiedyś będę miał najpotężniejszy sprzęt na świecie, który pomoże mi zanurzyć się w każdej wychodzącej grze. Niemożliwym było dla mnie to że w grze mogą być cztery różne jednostki, z których każda wymusza na graczu zupełnie inny styl gry. Myślałem że już nikt nigdy nie wymyśli gry lepszej od Assassin's Creed II. I faktycznie - grając w nią w 10fps'ach naprawdę wierzyłem że właśnie znajduję się we Florencji i wykonuję misje dla samego Leonardo Da Vinci.

Name:  8-4Qv9kubJ0H516Gb.jpg
Views: 379
Size:  11.2 KB

Zazwyczaj biorąc udział w konkursach unikam użalania się, ale akurat w tym pozwolę sobie na odrobinę refleksji. Jeszcze za czasów gdy mieszkałem z rodzicami to od czasu do czasu udało mi się ich namówić na jakiś gamingowy zakup, za co jestem bardzo wdzięczny. Od kiedy zacząłem pracować, po kilku latach nieustannej pracy w końcu sprawiłem sobie pamięć SSD, która niesamowicie mnie cieszy i to chyba mój największy wydatek w "gaming". Na początku tego miesiąca miałem kupić sobie Steam Decka, ale akurat popsuł mi się samochód więc ten zakup przesunął się zapewne na kolejny rok.

Name:  Hotpot (1).jpg
Views: 380
Size:  11.9 KB

Wracając jednak do tematu stołu to jednak udało się przekonać moją partnerkę, tak by przekształcić ten stojący na przecięciu salonu i kuchni stolik w moją świątynię gamingu i weekendowego relaksu. (a także okazjonalne biuro)
    Niestety mój czar przekonywania nie trwał za długo i już po pewnym czasie pojawiły się uwagi, że jednak przeznaczeniem kuchennego stolika jest spożywanie posiłków i dobrze byłoby usunąć cały mój gamingowy setup. Oczywiście taka opcja podoba się tylko jednej osobie.

Name:  Hotpot.jpg
Size:  65.2 KB

Jedynym argumentem, który mógłby zapieczętować pozycję mojej gamingowej ostoi w tym mieszkaniu, byłaby wygrana w konkursie. Takie wyposażenie wytrąciłoby wszystkie strzały argumentów z cięciwy mojej partnerki, którymi nieustannie przeszywa moje ambicje prawdziwego gracza. W końcu najmniejszego sensu nie miałoby wywożenie "na wieś" pełnego stanowiska, wygranego w boju z tak zacnymi konkurentami, a ja szczęśliwie mógłbym ciągle rozwijać swojego skilla w swoich ulubionych grach, takich jak Soulsy, Warzone i inne gry kompetetywne. Witając tym samym wszystkich w mojej kuchni.

Name:  8-fYe9mFDrq0iqspu.jpg
Views: 380
Size:  12.6 KB

Jeśli jednak okaże się że to inny szczęśliwiec dostanie ten nieziemski setup, to wspomnij mnie gdy zasiądziesz do własnego centrum dowodzenia, swojego ulubionego miejsca w całym domu/mieszkaniu i zdasz sobie sprawę że na moim miejscu, zamiast podawania headshotów w CS:GO, podawana jest zupa.

Name:  8-LcV2jGGFBbsAbv5.png
Size:  83.5 KB