/

W jaki sposób chronicie środowisko? 🌳

• 11
    Odpowiedzi
  • 847
    Wyświetlenia
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  environment.jpg
Views: 113
Size:  57.2 KB

Hej wszystkim!

W poniedziałek, 5 czerwca, obchodzimy Światowy Dzień Ochrony Środowiska! Niezależnie od tego, czy mieszkamy w dużym mieście, czy też na wsi, zawsze znajdą się sposoby na to, aby zrobić coś dobrego i starać się chronić nasze środowisko.

Może to być zwyczajne segregowanie śmieci, czy też okazyjny wypad do parku/nad rzekę/w zupełnie inne miejsce, w celu przeczesania terenu w poszukiwaniu śmieci, czy np. bardziej rozważne korzystanie z prądu czy wody.

A w jaki sposób Wy staracie się chronić środowisko? 🧐
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 11 Odpowiedzi

• Sinber's Avatar
    Level 40
    Piję/pijemy sporo wody z kranu, przefiltrowanej w dzbanku. Ilość zużywanego plastiku spadła diametralnie.
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Od lat pije kranówkę, segreguję śmieci i chodzę z własną torbą na zakupy. Staram sie też, żeby światło było włączone tylko w tym pomieszczeniu, gdzie przebywam i wyłączam komputer, gdy z niego nie korzystam.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Justi's Avatar
    Level 18
    Ja segreguję śmieci i staram się oszczędzać prąd i wodę. Stosuje np patent z dzbankiem filtrującym podobnie jak @Sinber :). Próbuję też używać opakowań wielokrotnego użytku zamiast tych woreczków foliowych.
  • Competeusz's Avatar
    Level 10
    @Aaricia Jako miłośnik piękna natury - zgłaszam się! 🌳
    Kilka prostych rzeczy, ale jak ważnych i istotnych:
    - nie kupuję wody butelkowanej 😎
    - segreguję śmieci ♻
    - oszczędzam wodę 🌊
    - gaszę światło i wyłączam niepotrzebne urządzenia ⚡
    - nie wyrzucam jedzenia - kupuję odpowiedzialnie!
    💻Miłośnik Lenovo od #Y580 Obecnie #IdeaPad330
    ✨W planach - Lenovo Yoga Tab 13
    🏳️‍🌈Gamer #MMORPG #karcianki
  • Araya's Avatar
    Level 6
    @Aaricia
    część 👋🏻
    Podstawa to segregacja odpadów. Moje dzieci jeszcze mają z tym problem i wciąż pytają "a to do którego kosza?" ale cieszę się, że się starają ☺️
    Do tego dzbanek i butelki z filtrem, torby wielokrotnego użytku, wykorzystywanie plastikowych opakowań na np doniczki na sadzonki 🪴

Staram się także kupować meble z drugiej ręki by je odświeżyć i uwielbiam robić stroje na bale i przedstawienia dla dzieci ze starych materiałów i ubrań ❤️
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Sinber @Saka @Justi @Competeusz @Araya miło słyszeć, że wprowadzacie w życie tyle pomysłów na ochronę środowiska, czasem można by pomyśleć, że to takie "drobnostki", a jednak są tak ważne i naprawdę dużo dają 😊

Ja też odkąd pamiętam, piję kranówkę, mam też specjalną siatkę na zakupy, staram się segregować śmieci i oszczędzać wodę i prąd 🙂
    @Competeusz ja też staram się kupować jedzenie odpowiedzialnie, z racji tego, że mało jem ogólnie, wiem, że nie mogę przesadzać z zakupami i mam cotygodniową listę z wyliczoną ilością produktów, tak że idealnie starcza do następnej soboty 😁
    @Araya u mnie w domu rodzinnym też jest wiele mebli z drugiej ręki, najczęściej "z targu", a nawet są połączenia np. dwóch różnych krzeseł (opiszę dokładniej, żeby łatwiej to sobie wyobrazić - góra od krzesła drewnianego połączona z dołem na kółkach od krzesła obrotowego, którego górna, poduszkowa część nie była już zdatna do użytku 😀 )
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Araya jeszcze zapomniałam dodać, że przypomniały mi się czasy dzieciństwa, te stroje na bale 😍
  • Araya's Avatar
    Level 6
    @Araya jeszcze zapomniałam dodać, że przypomniały mi się czasy dzieciństwa, te stroje na bale 😍

Moje dzieci je uwielbiają😀
    Robiłam niezliczoną ilość aniołów, syrenę, babcię, Mulan, nawet św. Ritę jak widać na zdjęciu 😄
    Name:  oliwia.jpg
Views: 53
Size:  40.1 KB
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Araya wygląda super! 🤩 A masz zdjęcie kostiumu syreny? Znowu sentyment, bo jak miałam kilka lat, to chciałam być syreną jak dorosnę 😂