/

Weź udział i wygraj grę ENDLING! 🦊

• 7
    Odpowiedzi
  • 582
    Wyświetlenia
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej wszystkim!

Niektórzy z was zapewne czytali już wywiad między naszą @CandelaSynth a Javierem Ramello, jednym z założycieli Herobeat Studios, które stworzyło fajną małą grę o nazwie ENDLING. Jeśli go jednak jeszcze nie przeczytaliście, możecie to zrobić tutaj.

Gra i wywiad spodobały nam się tak bardzo, że postanowiliśmy zorganizować konkurs, aby każdy w społeczności miał szansę wygrać grę ENDLING i wypróbować ją samemu.

A ponieważ chcemy przeprowadzać więcej wywiadów z niezależnymi deweloperami i dać każdemu szansę na wygranie gry ENDLING, aby wziąć udział w konkursie, należy odpowiedzieć na te 3 pytania:

• Z którym niezależnym twórcą gier powinniśmy przeprowadzić wywiad w następnej kolejności?
    • Dlaczego właśnie ten deweloper, co czyni go interesującym?
    • O którą z jego gier powinniśmy zapytać?
    Autor najbardziej interesującej, szczegółowej i inspirującej odpowiedzi otrzyma od nas grę ENDLING!

Kilka ważnych informacji:

• Konkurs rozpoczyna się 5 lipca i kończy 24 lipca o 23:59!
    • Konkurs jest przeznaczony wyłącznie dla zarejestrowanych użytkowników społeczności.
    • Możecie wymienić dowolną liczbę niezależnych deweloperów i gier, w które chcecie zagrać, więc jeśli znacie więcej niż jednego niezależnego dewelopera, z którym chcielibyście, abyśmy przeprowadzili wywiad, podzielcie się śmiało!
    • Najlepiej byłoby, gdyby był to niezależny deweloper z Waszego kraju. Jeśli jednak nie macie ulubionego niezależnego dewelopera z Waszego kraju, możecie wspomnieć o dowolnym, który wyda się Wam interesujący.
    Czekamy na Wasze zgłoszenia i życzymy powodzenia! 🤗
    Last edited by Aaricia; 10-07-23 at 13:10.
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 7 Odpowiedzi

• Jeremi's Avatar
    Level 11
    Powinniście przeprowadzić wywiad z Oskarem Stålbergiem ponieważ jest bardzo niezależny i stworzył przecudowną grę Townscaper która działa antystresująco. Moim zdaniem właśnie o Townscaper powinniście zapytać.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Mała informacja dla wszystkich zainteresowanych - konkurs został przedłużony do 24 lipca włącznie! 😊
  • Sinber's Avatar
    Level 40
    A ja zaproponuję wywiad z Panami/Paniami z https://msgames.pl/ Dlaczego? O ile się nie mylę jako pierwsi nie tylko w Polsce ale i na świecie, tworzą symulator pracy na lotnisku. Nie jest to byle klikanka, a bardzo rozbudowana symulacja z obsługą samolotów pasażerów bagaży etc. Tworzą oni grę pod nazwą AirportSim, jej premiera na platformie steam jest przewidziana na 3 kwartał tego roku. Gra zapowiada się bardzo ciekawie i duma mnie rozpiera, że w końcu Polacy tworzą grę symulacyjną która zapowiada się na mega sukces w moim odczuciu " odczuciu osoby lubiącej gry symulacyjne " Pozdrawiam. Oto trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=yk1iepAJyIw
  • Jeremi's Avatar
    Level 11
    @Aaricia1. Jonathan Blow - Powinniście przeprowadzić wywiad z Jonathanem Blowem. Jest on znanym programistą i twórcą gier niezależnych. Zyskał sławę dzięki grze "Braid", która była innowacyjną platformówką z zagadkami opartymi na manipulacji czasem. Kolejną jego grą jest "The Witness", która jest unikalną grą logiczną i przygodową. Jonathan Blow jest znany ze swojego podejścia do tworzenia gier, skupiając się na głębszych tematach i unikaniu konwencjonalnych rozwiązań.

2. Stardew Valley - Niezależnym twórcą, z którym warto przeprowadzić wywiad, jest Eric Barone, znany również jako ConcernedApe. Jest autorem gry "Stardew Valley", która stała się jednym z największych hitów w świecie niezależnych gier. To rolnicza symulacja, która oferuje nie tylko relaksującą rozgrywkę, ale także głęboki storytelling i możliwości interakcji z postaciami w świecie gry.

3. Supergiant Games - Choć to nie jest pojedynczy niezależny twórca, a raczej zespół, warto byłoby przeprowadzić wywiad z Supergiant Games, studio odpowiedzialnym za takie gry jak "Bastion", "Transistor", "Pyre" i "Hades". Mają unikalny styl artystyczny i oferują wciągające gry z doskonałymi narracjami.

Wybór jednego konkretnego niezależnego twórcy lub studia zależy od waszych preferencji i tego, który styl gier lubicie najbardziej. Każdy z wymienionych twórców ma coś unikalnego i interesującego do zaoferowania, co czyniłoby wywiad z nimi wartościowym i pouczającym.
  • utd006's Avatar
    Level 7
    1
    Trudno jest się przebić do szerszego grona odbiorców w branży zdominowanej przez gigantyczne firmy, zarządzające ogromnymi finansami. Jednak niektórym twórcom udaje się stworzyć grę, która przyciąga wielu graczy. Przykładem jest Render Cube SA, polska firma tworząca gry video. Ich produkcja, Medieval Dynasty, trafiła do mnie przypadkiem, gdy przeglądałem gry dostępne w jednej z subskrypcji. Uważam, że to świetny pomysł, żeby przeprowadzić jakiś wywiad z nimi. Mogliby opowiedzieć jak powstawała ich firma, jak narodził się pomysł na Medieval Dynasty i na tworzenie gier w ogóle. Dobrze byłoby też dowiedzieć się czegoś o ich spojrzeniu na samą pracę w tej branży. Dla wielu wydaje się to pracą marzeń, ale zapewne są też jakieś mroczne strony takiej kariery.

2
    Zdecydowałem wybrać tego dewelopera, ponieważ bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ich gra. Spodobało mi się połączenie całkiem solidnego realizmu, jaki poznałem w Kingdom Come: Deliverance oraz craftingu i budowania, które polubiłem w Skyrim. Dobrym argumentem przemawiającym za tą ekipą jest fakt, że są polską firmą, co było dla mnie miłą niespodzianką. Jak już wyżej wspomniałem, fajnie byłoby też poznać głębiej historię Render Cube i ich dalsze plany. Jednocześnie wierzę, że przy okazji takiego wywiadu informacja o nich i o ich grze dotarłaby do nowych odbiorców, a jestem przekonany, że w pełni na to zasługują.

3
    Oczywiście powinniście zapytać o Medieval Dynasty. Choć nie miałem jeszcze tyle wolnego czasu, by zagłębić się w tę grę tak jakbym tego chciał, to zdążyłem już ją nieco poznać. Mamy do dyspozycji spory, otwarty, kolorowy świat pełen życia. Przez cztery pory roku możemy podziwiać piękne widoki, gdy będziemy wyruszali, aby pozbierać materiały potrzebne do budowy domu lub tworzenia narzędzi. Gra ma ogromny potencjał i wierzę, że można ją na wiele sposobów rozwinąć, dlatego uważam, że macie tu spore pole do popisu przy zadawaniu pytań. Druga część? A może dodatki? A może oparta na podobnych zasadach strategia w czasie realnym na kształt znanych i lubianych Kozaków? Czekam z niecierpliwością na efekty!
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Jeremi @Sinber @utd006 ślicznie dziękuję Wam za zgłoszenia 🤗

Gra Endling powędruje do...

@utd006 👏

Serdecznie gratulacje, niebawem dostaniesz ode mnie wiadomość z więcej info 😊

Raz jeszcze dziękuję wszystkim za udział!