Akcja gry przenosi nas do Bagdadu, w którym blask złota islamu konkurujący jest z upalnym słońcem.
Spędzimy tu wiele godzin, eksplorując to pięknie odtworzone miejsce w jego złotym wieku.
IX-wieczne miasto pełne jest zaułków, dachów do biegania, biednych kupców ze straganami do demolowania i tłumów, które skryją nas przed wrogimi spojrzeniami.
Miasto podzielone jest na cztery dzielnice, każda z nich oferuje coś unikalnego.
Abbasiyah to kulturowe centrum gry, w którym z pewnością dojdzie do wielu nieprzewidzianych sytuacji.
Karkh pełne jest targowisk oraz handlarzy, z którymi gracz wejdzie w niejedną potyczkę.
Harbiyah jest okręgiem przemysłowym metropolii.
Ostatnią dzielnicą jest Okrągłe Miasto, w którym to znajduje się dzieło architektury - Pałac Kalifa.
Nie należy również zapomnieć o fortecy Asasynów - Alamut, której budowa nie została jeszcze całkowicie ukończona.
Wydaje się więc, że eksploracja może być jedną z najciekawczych części rozgrywki.
Wcielamy się w Basima Ibn Ishaqa - charyzmatycznego protagonistę, który równie łatwo zdobywa sympatię, co wykrada portfele.
Wyobraźcie sobie Aladyna, ale z ukrytym ostrzem i nieco bardziej agresywnym nastawieniem wobec antagonistów.
Basim, który swoją karierę rozpoczyna jako uliczny złodziej, dołącza do tajnego, mistycznego, i - nie oszukujmy się - niewątpliwie stylowego Bractwa Ukrytych.
Kto by nie chciał zostać skradającym się w cieniu asasynem w słonecznym Bagdadzie?
Gra zaoferuje wiele tradycyjnych mechanik, które są znane ze starszych odsłon, ale nie brakuje też nowości.
Pojawi się parkour, skradanie się i możliwość powitania nieco mniej czujnych przeciwników ukrytym ostrzem, które jest już kultowym elementem serii.
W arsenale znajdą się także petardy, strzałki usypiające i bomby dymne.
Połączenie razem tylu mechanik może się okazać czymś, czego potrzebowali gracze, którzy w ostatnich latach doświadczyli lekkiego wypalenia monotonią rozgrywki.
Wcześniej niemożliwe kombinacje ataków z pewnością będą ciepło przyjęte przez wielu miłośników Zakapturzonego Zabójcy.
Assassin’s Creed: Mirage to coś więcej niż tylko odgrzewany kotlet. Gra niesie za sobą woń świeżości, na którą wielu czekało.
Czy gra spełni oczekiwania fanów czekających przez lata na powrót do korzeni?
Czy seria pozostanie na torach wyznaczonych przez odsłonę Mirage, czy jednak doświadczymy kolejnego refreshu serii w następnych częściach?
Zanim można będzie wyciągnąć ostateczne wnioski, warto poczekać, aż gra trafi w ręce graczy.
Premiera odbędzie się już 5 października.
@Aaricia
Last edited by Marcelek; 18-09-23 at 16:46.
Powód: Odstęp od tytułu, żeby lepiej wyglądało
Forza Motorsport 10
Jak wiemy w każdej dyscyplinie sportu esportu i właśnie motorsportu oraz ogólnie w życiu każdy od czegoś zaczyna swoją przygodę, lecz co jest piękne że w tych czasach możemy wcielić się w wirtualnym świecie w każdego od piłkarza mało znanego do ronaldo (Fifa)
albo właśnie w kierowcę Wyścigówki. Nawet kierowcy f1 ćwiczą w grach nowa forza Motorsport będzie nam zapewne pozwalać wcielić się właśnie w takiego kierowce który walczy na torze o wygraną każdy zakręt każda prosta to walka o minuty, sekundy, setne sekundy, aby być lepszym od innych zawodników daje to mega frajdę że praktycznie każdy może pobawić się w profesjonalnego kierowcę czy to sportowej corvetty lub też bardziej ekstremalnego bolidu. Z pewnością każdemu podpasuje jakaś furka z ogromnej gamy ponad 500 modeli samochodów na 20 kultowych torach. Jeśli chcesz wybudować swoją karierę kierowcy pokonując wiele trudów nieograniczoną liczbę zakrętów aby zyskać jak najlepszy czas to wybierasz tryb kariery, jeśli zaś chcesz sobie na spokojnie się pościągać wybierasz tryb swobodny i się na spokojnie bez stresowo ściągasz. Możesz również co ważne aby podbić osiągi tuningować swoją furę tak aby była jak najszybszą najlżejsza lub jak najbardziej atrakcyjna lub też przeciwnie możesz jeździć w kontrolowany poślizgu wszystko zależy od ciebie a kto wie może za parę paręnaście lat zostaniesz profesjonalnym kierowcą wyścigowym może nawet reprezentantem danej klasy wyścigów w swoim kraju życzę Ci powodzenia kierowca jak najlepszego czasu i szerokiej drogi :).
@Aaricia
Gra ukaże się 10 października na konsole Xbox serię X/S oraz na PC.
Last edited by olx8; 20-09-23 at 19:21.
Powód: Błąd ortograficzny
@Aaricia
Grając w "Lords of the Fallen 2", nie mogłem nie wrócić myślami do swoich studenckich lat, kiedy to pierwotna część serii stała się częścią mojej przygody z grami. To było prawdziwe odkrycie, które wciągnęło mnie w świat mrocznego fantasy, pełnego tajemniczych bossów i wymagających walk. Teraz, po latach oczekiwania, doczekaliśmy się kontynuacji, która wciąż potrafi wzbudzić emocje.
Grafika w "Lords of the Fallen 2" robi ogromne wrażenie. Świat gry jest jeszcze bardziej mroczny, tajemniczy i ponury niż kiedykolwiek wcześniej. Grafa jest przepiękna, szczegóły otoczenia i modeli postaci zachwycają, a oprawa dźwiękowa tylko pogłębia klimat gry. Jest to prawdziwie wciągający świat, który zapada w pamięć.
Jednym z najmocniejszych aspektów pierwszej części była walka i cieszę się, że twórcy nie zawiedli również w drugiej odsłonie. Walka jest nadal wymagająca i satysfakcjonująca. Ostatecznie, gra polega na opanowaniu swojego stylu walki, unikaniu ataków przeciwników i kontratakowaniu w odpowiednim momencie. Czujesz się potężny, kiedy udaje ci się pokonać potężnych bossów, ale równocześnie zawsze masz świadomość, że jedno źle wymierzony atak może zakończyć twoją przygodę.
Narracja w "Lords of the Fallen 2" również ma swoje momenty. Fabuła jest interesująca, choć nie zawsze utrzymuje równy poziom napięcia. Jednak postacie i ich motywacje są dobrze wykreowane, a dialogi są przemyślane.
Jeśli byłeś fanem pierwszej części lub jesteś miłośnikiem gier akcji RPG, zdecydowanie warto dać tej grze szansę.
W końcu w październiku 2023 roku gracze będą mogli ograć Assassin's Creed Mirage, zupełnie nowy rozdział sagi Assassinów. Co tym razem nowego?
Ponad tydzień po pierwszym zwiastunie Assassin's Creed Mirage firma Ubisoft udostępniła nowe szczegóły dotyczące scenerii i fabuły gry, wraz ze zwiastunem CG. Było już wiadome - seria wraca do korzeni. Tytuł opowie historię Basima, który od młodego buntownika stał się mistrzem zabójców, którego dzięki zwiastunom znają dziś fani. W tej podróży pomaga mu Roshan, mentor Basima, którego gra nie kto inny jak zdobywczyni nagrody Emmy, aktorka Shohreh Aghdashloo. Nie ma wątpliwości, że Mirage to Assassin's Creed bardziej nastawiony na potajemne zabójstwo . Za ten „powrót do korzeni” odpowiedzialna jest konstrukcja poziomów i – paradoksalnie – nowy system walki. Basim może spowalniać czas, oznaczać różne cele i przeprowadzać serię błyskawicznych zabójstw – umiejętność, którą Ubisoft nazywa „skupieniem na zabójcy”, dzięki której ucieczki z ukrycia będą bardziej elastyczne. System parkour również otrzyma dużą modyfikację. Basim jest znacznie szybszy i zwinniejszy niż poprzedni bohaterowie, jeśli chodzi o skakanie z dachu na dach.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
Nothing is true, everything is permitted. (ang.)
Nulla è reale, tutto è lecito. (wł.)
Opis: motto asasynów wypowiadane przez różne postaci.
Assassin's Creed Mirage to ciekawa gra, ponieważ daje fanom to, czego chcą, ale nie wydaje się, aby chciała zrobić naprawdę znaczący krok naprzód, który pozwoliłby tradycyjnej formule serii ewoluować w bardziej konkretny sposób. W tej sytuacji oczywista możemy dyskutować, czy saga potrzebuje radykalnych zmian, ponieważ Mirage nie tego próbuje dokonać. Przygoda Basima chce przywołać czar pierwszych części serii. Nie zmienia to klasycznego charakteru marki, a jeśli już, to przywraca go z pewnymi zmianami. Czy to wystarczy ? Dowiemy się tego wkrótce. KIEDY WYJDZIE ASSASSIN'S CREED MIRAGE? —
JUŻ 5 PAŹDZIERNIKA
Dlaczego gracz przyniósł joystick na randkę? Bo chciał pokazać, że potrafi kontrolować sytuację!
Gra, na którą najbardziej ja czekam, to Alan Wake 2! Pierwsza część przygód tytułowego Alana Wake'a była świetna, więc teraz mam równie wysokie oczekiwania co do nowej odsłony. Uwielbiam mocno fabularne historie, a takie, które nadają im dodatkowego dreszczyku odpowiednio oprawionego w chore zdarzenia oraz przepiękną grafikę, mógłbym jeść na śniadanie każdego dnia. W tej grze nie tylko wrócimy do naszego głównego bohatera, który jest zaginionym od 13 lat pisarzem, ale na dodatek twórcy gry, czyli Remedy Entertainment w tej części pozwalają nam zagrać również drugą, zupełnie nową postacią. Agentka Saga Anderson, profilerka FBI, specjalistka od spraw trudnych do rozwiązania, bo jakżeby inaczej; będzie miała za zadanie rozwiązać zagadkę dziwnych i brutalnych zbrodni, do których dochodzi w miasteczku Bright Falls. Jak łatwo można się domyśleć losy dwójki naszych bohaterów muszą się połączyć, by przetrwać w tym pełnym mroku miejscu. Jestem bardzo ciekaw mechaniki przełączania się z jednej postaci na drugą, aby móc przechodzić misje z różnych perspektyw. Silnik graficzny jaki wykorzystało Remedy Entertainment to Northlight, którego efekty można zobaczyć np. w Quantum Break czy Control. Nie będę ukrywał, że zwiastun kupił mnie w 100% i wbił w fotel. Grafika oczywiście wygląda zachwycająco, więc mam ogromną nadzieję, że ta, którą dostaniemy w grze nie będzie odchodziła od cinematicu.
Muzyka również z pewnością znajdzie się na mojej playliście, podobnie jak ta z pierwszej części Alana Wake'a. Zachwycająca, poruszająca oraz mega klimatyczna. Na koniec dodam, że liczę na grubą fabułę i dużą porcję grozy, aby miło spędzić wieczory z Alanem Wake 2. Może nie rozpisałem się tak rozlegle jak moi konkursowi rywale/koledzy, ale szczerze dzielę się mym zniecierpliwionym oczekiwaniem na Alana Wake'a 2 z zespołem Legion Lenovo ;) Mam nadzieję, że zachęciłem też mym komentarzem inne osoby do tej gry, bo na pewno będzie warto po nią sięgnąć! Jeśli wygram to góry bardzo serdecznie dziękuję, a jeżeli się nie uda to mocno gratuluję szczęśliwcom! Niechaj słuchawki Lenovo Legion H300 służą wam na lata!
@Aaricia Cities: Skylies 2
W październiku, gdy liście spadają z drzew I chłód jesieni wdziera się w serca Jest jedna gra, która rozgrzeje nasze dłonie I sprawi, że zapomnimy o smutku
Ta gra to Cities: Skylies 2 Kontynuacja hitu z 2015 roku Gdzie możemy stworzyć własne miasto marzeń I zarządzać nim jak prawdziwy burmistrz
Co nowego w Cities: Skylies 2? Przede wszystkim lepsza grafika i fizyka Miasta wyglądają bardziej realistycznie A ruch uliczny jest płynny i logiczny
Poza tym mamy więcej opcji i narzędzi Do budowania i rozwijania naszego miasta Możemy tworzyć dzielnice tematyczne I wpływać na politykę i kulturę
A jeśli chcemy zmierzyć się z wyzwaniami To mamy do wyboru różne scenariusze Od katastrof naturalnych po kryzysy społeczne Od epidemii po wojny i terroryzm
Cities: Skylies 2 to gra dla każdego Kto lubi planować, tworzyć i zarządzać To symulator miasta najwyższej klasy Który zaspokoi naszą potrzebę twórczości
Dlatego uważam, że Cities: Skylies 2 Będzie najciekawszą grą października 2023 Bo pozwoli nam oderwać się od rzeczywistości I poczuć się jak panowie własnego świata
Jeszcze piosenka o tej niesamowitej premierze:
Miasto moich marzeń
Refren: Miasto moich marzeń To miasto, które stworzyłem sam W Cities: Skylies 2 Gram cały dzień i całą noc
Zwrotka 1: Buduję domy, szkoły i sklepy Dbam o zdrowie, edukację i bezpieczeństwo Zapewniam energię, wodę i śmieci I podziwiam widok z lotu ptaka
Refren: Miasto moich marzeń To miasto, które stworzyłem sam W Cities: Skylies 2 Gram cały dzień i całą noc
Zwrotka 2: Tworzę dzielnice o różnym charakterze Od historycznych po nowoczesne Wpływam na politykę i kulturę I radzę sobie z problemami społecznymi
Zwrotka 3: Stawiam czoła wyzwaniom i katastrofom Od pożarów po trzęsienia ziemi Leczę epidemie i zwalczam terroryzm I nie daję się zniszczyć przez wojnę
Outro: Cities: Skylies 2 to gra dla mnie Bo daje mi wolność i kreatywność To symulator miasta najwyższej klasy Który spełnia moje marzenia
Cities Skylines 2 to gra, która również łączy w sobie wszystkie zalety gry o budowaniu miast, a także dodaje wiele nowych i ciekawych elementów, które sprawią, że będzie to niezapomniane doświadczenie. Oto kilka powodów, dla których Cities Skylines 2 będzie bardzo ciekawą grą:
- Nowy system postępowania. W Cities Skylines 2 będziesz musiał rozwijać swoją miasto, aby postępować i odblokować nowe usługi, takie jak alternatywne źródła energii i większe stacje ratunkowe. Postępowanie będzie wpływać na zachowanie i szczęście mieszkańców, a także na ich życie ścieżki.
- Klimaty i sezony. W Cities Skylines 2 będziesz mógł tworzyć miasta z różnymi klimatami i sezonami, które będą wpływać na zachowanie i zachowania ludzi. Klimat i sezon będą zmieniać się w zależności od tego, gdzie znajdujesz się na mapie i jak dbasz o swoją miasto.
- Większe usługi miasta. W Cities Skylines 2 będziesz mógł korzystać z bardziej zaawansowanych usług miasta, takich jak elektryczność i woda, które będą wymagały większej ilości zasobów i infrastruktury. Usługi miasta będą również mieć bardziej skomplikowane mechaniki i wpływać na jakość życia mieszkańców¹.
- Zmiany mapy i motywy. W Cities Skylines 2 będziesz mógł tworzyć miasta na różnych mapach o różnych rozmiarach i stylach. Każda mapa będzie miała swoją własną historię, kulturę i atrakcje. Możesz też wybrać jeden z wielu motywów do swojej mapy, takich jak krajobrazowe Tampere w Finlandii czy metropolia San Francisco w USA.
- Nowe zony i budynki charakteru. W Cities Skylines 2 będziesz mógł tworzyć różne rodzaje zon dla swojej miasta: od przestronnych obszarów mieszkaniowych po bloki budynków mieszkaniowych, od przestronnych dzielnic handlowych po hałasowe parki przemysłowe po eleganckie kompleksy biurowe. Każda zona będzie miała swoje własne cechy charakteru, takie jak atmosfera, atrakcje czy wyzwania.
To tylko niektóre z wielu nowych funkcji Cities Skylines 2, które sprawią, że będzie to gra pełna możliwości kreatywności i problemów rozwiązywania. Jeśli lubisz budować miasta lub chcesz spróbować czegoś nowego, to Cities Skylines 2 jest dla Ciebie idealnym wyborem!
Oto jeszcze kilka rzeczy, które są ciekawe:
- Nowa gra wizualna. W Cities Skylines 2 będziesz mógł podziwiać piękne i realistyczne grafikę swojej miasta, która będzie się zmieniać w zależności od czasu i pory roku. Gra będzie też wykorzystywać nowe technologie, takie jak światła, atmosfera czy efekty specjalne, aby stworzyć niesamowite efekty.
- Nowa gra fabularna. W Cities Skylines 2 będziesz mógł tworzyć swoją własną historię i klimat swojej miasta, który będzie się odzwierciedlał w postaci ludzi, zwierząt i przedmiotów. Gra będzie też mieć wiele ciekawych dialogów i wydarzeń, które będą wpływać na zachowanie i zachowania mieszkańców.
- Nowa gra edukacyjna. W Cities Skylines 2 będziesz mógł uczestniczyć w różnych trybach edukacji, które będą pomagały Ci lepiej zrozumieć mechaniki gry i rozwiązywać problemy. Gra będzie też mieć wiele poradników i tutoriów, które będą pokazywać Ci podstawy gry i dawać Ci sugestie.
- Nowa gra współpracowa. W Cities Skylines 2 będziesz mógł współpracować z innymi graczami online lub lokalnie, dzięki czemu będziesz mógł dzielić się swoją wiedzą, doświadczeniem i pomysłami. Gra będzie też mieć wiele opcji multiplayerowych, takich jak wspólne projekty, konkurencje czy wspólne misje.
To tylko niektóre z wielu nowych funkcji Cities Skylines 2, które sprawią, że będzie to gra pełna możliwości kreatywności i problemów rozwiązywania. Jeśli lubisz budować miasta lub chcesz spróbować czegoś nowego, to Cities Skylines 2 jest dla Ciebie idealnym wyborem!
Jestem z tych, którzy raczej mniej mówią i piszą, za to więcej grają, stąd będzie króciutko :)
Napiszę tylko tyle, że na dzień chłopaka ma się pojawić nowiuteńka kierownica, więc już czuję zapach palonej gumy. A w samej grze nowe trasy, ściganko z AI, zaawansowana fizyka (cokolwiek to znaczy :) i nowe furki. Czekam z radością i ekscytacją na Forza Motorsport! :)
Muszę jeszcze pokombinować jak znaleźć czas na granie, ale jak napisałem, szykują się przednie wyścigi! Data premiery też fajna do zapamiętania - 10.10 :)
Jak dla mnie najciekawszą premierę października 2023 jest Total War: Pharaoh. Lubię strategie lub jak kto woli gry typu RTS oraz całą serię Total War. Czasy Napoleońskie już były, Samurajowie również, Grecja, Rzym, a nawet Warhammer. Teraz czas przyszedł na Egipcjan. Jak dla mnie bomba!!! Ciekawa seria, którą polecam nie tylko znawcom gatunku czy RTS, ale każdemu. Jeśli mu się spodoba to może i sięgnie po poprzednie części które również są warte uwagi. Wystarczy znaleźć swoją ulubioną epokę lub okres dziejów i zagrać - poprowadzić wojska i wygrać oraz zmienić bieg historii!!! A nóż w podręcznikach będą pisać, że stało się inaczej ;) Jak dla mnie gra Total War: Pharaoh to numer jeden w październiku!!!
Rejestracja na tym forum jest bezpłatna! Należy przestrzegać reguł i zasad wyszczególnionych poniżej. Jeśli wyrażasz zgodę na warunki, zaznacz pole wyboru „Zgadzam się”, a następnie naciśnij znajdujący się poniżej przycisk „Zakończ rejestrację”.
Jeśli chcesz anulować rejestrację, kliknij tutaj
aby wrócić do katalogu forów.
Zasady i warunki dotyczące platformy Legion Community
Ostatnio zaktualizowano 19 lutego 2021 r.
Zapraszamy do Legion Community (“Legion Community” lub “Platforma") - stworzonej przez agencję Standing on Giants* platformy komunikacji online obsługiwanej przez Lenovo (the “Klient”).
Legion Community umożliwia zarejestrowanym użytkownikom (the “Użytkownicy") publikowanie i udostępnianie na Platformie
treści, takich jak informacje o produktach, usługach, wydarzeniach, aktywności w mediach społecznościowych i filmach Lenovo ("Treści”) .
Społeczność Legion Community jest udostępniana przez Lenovo z wykorzystaniem usług agencji Standing on Giants i zgodnie z niniejszymi Warunkami (“Warunki”). Zastrzegamy sobie prawo do poprawiania niniejszych Warunków w dowolnej chwili, bez powiadomienia. Poprawione Warunki opublikujemy na tej stronie, a w jej górnej części zamieścimy datę ostatniej aktualizacji. Dalsze korzystanie z Platformy po wprowadzeniu dowolnych zmian oznacza akceptację nowych Warunków.
Uzyskiwanie dostępu do społeczności Legion Community lub korzystanie z niej oznacza przeczytanie, zrozumienie Warunków i zgodę na nie. Użytkownik, który nie wyraża zgody, nie powinien uzyskiwać dostępu do Platformy.
Decyzja firmy Lenovo odnosząca się do dowolnego aspektu Legion Community i niniejszych Warunków jest ostateczna i wiążąca.
Korzystanie z Platformy Legion Community przez Użytkownika
UPRAWNIENIA. Udział w tym Programie mogą brać Uczestnicy, którzy w czasie przystępowania do niego mają co najmniej 18 lat. Uczestnicy, którzy nie ukończyli 18 lat, mogą brać udział wyłącznie za wyraźną zgodą rodzica lub opiekuna prawnego. Program jest zamknięty dla: (1) pracowników lub wewnętrznie zakontraktowanych dostawców [Klienta], jego jednostek nadrzędnych lub zależnych, przedstawicieli lub podmiotów stowarzyszonych; (2) członków najbliższej rodziny lub tego samego gospodarstwa domowego takiego pracownika lub dostawcy; (3) wszelkich osób zawodowo zaangażowanych w rozwój tego Programu lub zarządzanie nim; (4) pracowników lub wewnętrznie zakontraktowanych dostawców podmiotów rządowych, a także spółek lub organizacji zależnych podmiotów rządowych; lub (5) każdego pracownika, który nie może przystąpić do Programu ze względu na zakaz zamieszczony w wytycznych lub regulacjach jego pracodawcy. W tym Programie mogą uczestniczyć rezydenci Polski, Włoch, Hiszpanii, Norwegii, Finlandii, Szwecji, Danii, Arabii Saudyjskiej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Republiki Południowej Afryki, Francji, Federacji Rosyjskiej oraz Egiptu. Program nie obowiązuje w żadnym innym kraju ani tam, gdzie prawo go zabrania lub ogranicza.
JAK WZIĄĆ UDZIAŁ. Aby wziąć udział w Programie, należy uważnie wypełnić formularz rejestracji online, podając w nim prawdziwe informacje, wyrazić zgodę na zasady i warunki niniejszej Umowy, a następnie wykonać inne instrukcje przedstawione w powyższej witrynie internetowej.
Pod warunkiem, że Użytkownik przestrzega niniejszych Warunków, firma Lenovo przyznaje mu niewyłączne, niepodlegające cesji, ograniczone prawo dostępu do i użytkowania Platformy wyłącznie w celach osobistych, informacyjnych i niekomercyjnych. Użytkownik zgadza się w żaden sposób nie zakłócać i nie podejmować prób zakłócenia działania Platformy ani nie obchodzić i nie podejmować prób obejścia zabezpieczeń Platformy. Korzystanie z informacji i Treści dostępnych na Platformie przez Użytkownika podlega następującym ograniczeniom:
Użytkownik nie może modyfikować ani usuwać żadnych informacji o prawach autorskich, znaków towarowych ani innych informacji o prawach własności zamieszczonych w Treściach.
Reprodukowanie, publiczne prezentowanie, wykonywanie, rozpowszechnianie, wszelkie modyfikowanie i wykorzystywanie Treści przez Użytkownika w jakimkolwiek celu komercyjnym jest niedozwolone.
Na Użytkownika nie są przenoszone z mocy niniejszych Warunków żadne tytuły, prawa własności ani prawa własności intelektualnej do Treści. Użytkownikowi nie wolno korzystać z konta innego użytkownika bez jego zgody. Tworząc konto, Użytkownik musi podać dokładne i pełne informacje. Oprócz tego Użytkownik musi dbać o bezpieczeństwo hasła do swojego konta. Użytkownik musi bezzwłocznie powiadomić Lenovo o wszelkich naruszeniach bezpieczeństwa lub nieautoryzowanym wykorzystaniu jego konta. Firma Lenovo nie ponosi odpowiedzialności za żadne straty wynikające z nieautoryzowanego wykorzystania konta Użytkownika.
Użytkownik zgadza się nie gromadzić ani nie pozyskiwać żadnych danych osobowych z Platformy, w tym żadnych informacji umożliwiających identyfikację tożsamości, co obejmuje nazwy kont, a także nie używać systemów komunikacyjnych udostępnianych na Platformie do żadnych celów związanych z pozyskiwaniem klientów. Użytkownik zgadza się nie używać żadnej części Platformy jako miejsca docelowego, do którego prowadziłyby łącza z dowolnych niezamawianych wiadomości masowych lub handlowych.
Treści Użytkownika publikowane w społeczności Legion Community lub zawierające łącza do niej
Firma Lenovo zezwala Użytkownikowi na zamieszczanie w treściach łączy prowadzących do społeczności Legion Community lub publikowanie w niej wpisów, w tym zdjęć, obrazów, filmów, dźwięków, komentarzy, łączy, tweetów, polubień i innych materiałów. Moderator społeczności Legion Community będzie moderował wszystkie wpisy po ich opublikowaniu. Lenovo zastrzega sobie prawo do usunięcia Treści Użytkownika uznanych za nieistotne dla celu Platformy lub za naruszające dowolne z niniejszych Warunków. Firma Lenovo może również publikować na Platformie dowolne Treści Użytkownika, które udostępni on firmie Lenovo na potrzeby Platformy, a także dodawać do nich łącza do Platformy.. Wyłączną odpowiedzialność za Treści publikowane na Platformie lub zawierające łącza do niej ponosi Użytkownik. Firma Lenovo nie przyjmuje na siebie żadnej odpowiedzialności za Treści Użytkownika.
Użytkownik udziela firmie Lenovo i innym użytkownikom Platformy niewyłącznej, nieodpłatnej, podlegającej cesji, nieograniczonej terytorialnie licencji z prawem do udzielania sublicencji na wykorzystywanie, przechowywanie, prezentowanie, reprodukowanie, modyfikowanie, wykonywanie, publikację, dalsze udostępnianie w mediach społecznościowych i serwisie Twitter oraz rozpowszechnianie Treści Użytkownika i tworzenie na ich podstawie dzieł pochodnych na Platformie lub w związku z nią.
Użytkownik oświadcza i zapewnia, że ma wszelkie prawa do swoich Treści niezbędne do zamieszczania ich na Platformie i udostępniania za jej pośrednictwem, a publikacja Treści i korzystanie z nich na Platformie lub za jej pośrednictwem nie naruszają ani nie powodują przywłaszczenia praw jakiejkolwiek osoby trzeciej, w tym praw do prywatności, praw do ochrony wizerunku, praw autorskich, znaków towarowych ani innych praw własności intelektualnej. Ponadto Użytkownik oświadcza i zapewnia, że w zakresie, w jakim na Platformie znajdują się łącza do jego Treści hostowanych w witrynach internetowych osób trzecich, dodawanie takich łączy jest dozwolone zgodnie z warunkami świadczenia usług dotyczącymi wspomnianych witryn internetowych osób trzecich. Użytkownik zgadza się przestrzegać wszystkich praw, przepisów i regulacji mających zastosowanie do korzystania przez niego z Platformy i jego Treści, w tym praw autorskich.
Użytkownik zobowiązuje się nie umieszczać w Treściach żadnych zdjęć, treści tekstowych, obrazów, komunikatów, odniesień, treści ani innych materiałów przedstawiających przemoc, dyskryminujących, niezgodnych z prawem, naruszających zasady, wyrażających nienawiść, zniesławiających, uwłaczających, napastliwych, pornograficznych bądź nieprzyzwoitych. Ponadto Treści Użytkownika nie będą miały charakteru poufnego ani zastrzeżonego, a firma Lenovo nie będzie zobowiązana do zachowania ich poufności.
Użytkownik wyraża zgodę na to, aby firma Lenovo pełniła jedynie rolę pasywnego kanału internetowej dystrybucji i publikacji jego Treści. Firma Lenovo nie ma obowiązku sprawdzania Treści Użytkownika, a co za tym idzie, nie gwarantuje ich dokładności, spójności ani jakości. Oprócz tego nie może zapewnić, że na Platformie nie pojawią się szkodliwe, nieprecyzyjne, zwodnicze, zawierające groźby, zniesławiające, sprzeczne z prawem lub z innych względów niedopuszczalne treści. Firma Lenovo nie odpowiada za żadne przypadki publicznego prezentowania lub niewłaściwego wykorzystania Treści Użytkownika. Lenovo zastrzega sobie jednak prawo do usunięcia, wykluczenia lub zmodyfikowania Treści Użytkownika z dowolnej przyczyny i wedle własnego uznania, w tym wszelkich Treści, które firma Lenovo uzna za naruszające niniejsze Warunki lub inne mające zastosowanie zasady. FIRMA LENOVO W ŻADNYM WYPADKU NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI WOBEC UŻYTKOWNIKA ANI JAKIEJKOLWIEK OSOBY TRZECIEJ ZA ŻADNE TREŚCI OPUBLIKOWANE W WITRYNIE LUB UDOSTĘPNIONE ZA JEJ POŚREDNICTWEM PRZEZ NIEGO BĄDŹ JAKIEGOKOLWIEK INNEGO UŻYTKOWNIKA.
Firma Lenovo może przyznawać punkty za określone działania na Platformie, w tym udostępnianie i tworzenie wpisów oraz udział w konkursach. W zależności od dostępności firma Lenovo zastrzega sobie prawo do tego, aby w dowolnym momencie poprawić, zmodyfikować lub wycofać dowolne punkty, nagrody lub wygrane zdobyte na Platformie. Użytkownik akceptuje, że firma Lenovo nie będzie prowadzić żadnej korespondencji dotyczącej przyznawania punktów lub nagród, a także że jest uprawniona do przyznawania lub unieważniania nagród wedle własnego uznania. Decyzje Lenovo odnoszące się do wszystkich aspektów tego Programu są ostateczne i wiążące.
Prywatność i bezpieczeństwo danych
Zamiast poczty tradycyjnej firma Lenovo będzie używać do komunikacji z Użytkownikiem poczty e-mail lub powiadomień push (w tym przesyłanych za pośrednictwem platformy Standing on Giants) w celu przekazywania ogłoszeń związanych z Legion Community, informacji o zmianach funkcji Legion Community oraz wszelkich innych wiadomości wymaganych prawem. Jeśli prawo tego wymaga, przed wysłaniem do Użytkownika wiadomości e-mail o charakterze marketingowym poprosimy go o zgodę. Należy pamiętać, że Użytkownik może w dowolnym czasie anulować subskrypcję ogólnych wiadomości e-mail o charakterze marketingowym przy użyciu łącza zamieszczonego w e-mailach. Użytkownik rozumie, że jego dane mogą być udostępniane innym jednostkom firmy Lenovo i zaufanym osobom trzecim, z którymi firma Lenovo zawarła umowy, wyłącznie w związku ze społecznością Legion Community.
Aby uzyskać więcej informacji o naszych praktykach związanych z ochroną prywatności i bezpieczeństwem, należy przeczytać Zasady ochrony prywatności danych
Oświadczenia i gwarancje
Użytkownik oświadcza i gwarantuje, że:
(a) będzie przestrzegać niniejszych Warunków;
(b) jego Treści oraz użytkowanie ich przez Lenovo podsumowane w niniejszych Warunkach i na Platformie nie będą naruszać żadnych praw osób trzecich, w tym praw własności intelektualnej, praw do prywatności ani praw do ochrony wizerunku;
(c) ma pełne prawo i upoważnienie do zaakceptowania niniejszych Warunków, a w zakresie, w jakim dowolna jednostka podlega niniejszym postanowieniom, do zawarcia z nią porozumienia, przy czym realizacja zobowiązań wynikających z niniejszych Warunków nie narusza i nie będzie naruszać postanowień żadnej innej umowy, której Użytkownik lub wspomniana jednostka są stronami; a także
(d) będzie przestrzegać wszystkich mających zastosowanie przepisów prawa i regulacji, w tym przedstawionych w niniejszych Warunkach.
Zgodność z przepisami i zasadami
Podczas korzystania z platformy Legion Community Użytkownik musi przestrzegać wszystkich mających zastosowanie przepisów prawa i regulacji, warunków użytkowania i podobnych zasad regulujących korzystanie z dowolnego Profilu w mediach społecznościowych lub innej zewnętrznej platformy publikacji.
Na żądanie firmy Lenovo Użytkownik od czasu do czasu podejmie z nią współpracę i zezwoli jej na dostęp do swoich systemów, zapisów komunikacji i rekordów wyłącznie w celu określenia, czy Użytkownik przestrzega niniejszych Warunków.
Uzyskiwanie dostępu do witryn internetowych osób trzecich
Platforma może zawierać łącza do witryn internetowych osób trzecich, reklamodawców, produktów, usług, ofert lub innych wydarzeń lub działań, które nie są własnością firmy Lenovo ani nie podlegają jej kontroli. Lenovo nie ponosi żadnej odpowiedzialności za takie witryny, informacje, materiały, produkty, usługi lub oferty osób trzecich. Jeśli Użytkownik uzyskuje dostęp do dowolnej witryny internetowej, produktu, usługi lub treści osób trzecich z poziomu Platformy, robi to na własne ryzyko oraz zgadza się z tym, że firma Lenovo nie ponosi żadnej odpowiedzialności z tytułu używania lub uzyskiwania dostępu do dowolnej witryny internetowej, produktu, usługi lub treści osób trzecich przez Użytkownika.
Znaki towarowe i prawo własności intelektualnej
Lenovo™, logo Lenovo oraz niektóre inne nazwy produktów i wyrażenia są znakami towarowymi lub znakami usług firmy Lenovo w Stanach Zjednoczonych lub innych krajach. Brak znaku towarowego lub znaku usługi obok należących do firmy Lenovo nazwy produktu lub usługi albo logo w dowolnym miejscu na Platformie nie oznacza zrzeczenia się przez Lenovo znaku towarowego lub innych praw własności intelektualnej związanych z daną nazwą lub znakiem logo używanymi lub wymienianymi na Platformie.
Na Platformie znajdują się treści będące własnością firmy Lenovo lub przez nią licencjonowane ("Treści firmy Lenovo"). Treści firmy Lenovo są chronione prawem autorskim, przepisami dotyczącymi znaków towarowych i tajemnicy handlowej oraz innymi prawami, jak uzgodniono między Użytkownikiem a firmą Lenovo, a firma Lenovo jest właścicielem wszelkich praw autorskich, praw do znaków towarowych, tajemnic handlowych, patentów i innych praw własności intelektualnej do Treści firmy Lenovo i Platformy (the “Własność intelektualna”) oraz je zachowuje. Firma Lenovo zastrzega sobie wszystkie prawa do Treści firmy Lenovo i Własności Intelektualnej, których nie przyznano w sposób wyraźny w niniejszych Warunkach. Firma Lenovo nie zezwala na wykorzystywanie Treści firmy Lenovo ani jej Własności intelektualnej w reklamach, do wyrażania aprobaty dla jakichkolwiek produktów lub usług ani w żadnym innym celu, komercyjnym czy innym, bez uprzedniej, pisemnej zgody firmy Lenovo.
Rozwiązanie umowy
Użytkownik może zakończyć korzystanie z Platformy (czyli wyrejestrować się) w dowolnym czasie i niezależnie od przyczyny. Firma Lenovo może odebrać lub zawiesić prawo Użytkownika do korzystania z Platformy w dowolnej chwili, bez powodu i powiadomienia lub z określonej przyczyny. Firma Lenovo może zakończyć działanie Platformy w dowolnym momencie, bez powiadomienia. Po zakończeniu działania Platformy wszystkie licencje i inne prawa przyznane Użytkownikowi w niniejszych Warunkach wygasną ze skutkiem natychmiastowym. Firma Lenovo może zachować Treści Użytkownika po zakończeniu działania Platformy przez komercyjnie uzasadniony okres w celach utrzymywania kopii zapasowych, archiwizacji lub audytów. Co więcej, firma Lenovo i inni użytkownicy mogą zachować, dalej używać, przechowywać, prezentować, reprodukować, modyfikować, wykonywać i rozpowszechniać wszelkie Treści Użytkownika, które inni użytkownicy zapisali lub udostępnili przy użyciu Platformy, a także tworzyć na ich podstawie dzieła pochodne.
Odszkodowanie
Użytkownik zgadza się zabezpieczać i chronić firmę Lenovo, jej pracowników, członków kadry kierowniczej, podmioty stowarzyszone i przedstawicieli przed wszelkimi roszczeniami, zobowiązaniami, odszkodowaniami, stratami i wydatkami, w tym uzasadnionymi kosztami i honorariami prawników, wynikającymi z lub w dowolny sposób dotyczącymi: (i) Treści Użytkownika lub niewłaściwego korzystania z Platformy; (ii) naruszenia lub domniemanego naruszenia niniejszych Warunków przez Użytkownika; (iii) naruszenia przez Użytkownika dowolnych praw osób trzecich, w tym wszelkich praw własności intelektualnej, prawa do ochrony wizerunku, prywatności, zachowania poufności lub praw własności; (iv) naruszenia przez Użytkownika jakichkolwiek przepisów, zasad, regulacji, kodeksów, ustaw, rozporządzeń lub nakazów dowolnych organów rządowych, w tym wszystkich organów regulacyjnych, administracyjnych i ustawodawczych; lub (v) wszelkich przypadków wprowadzenia w błąd przez Użytkownika. Użytkownik podejmie współpracę związaną z dowolnym z powyższych roszczeń zgodnie z uzasadnionym żądaniem firmy Lenovo. Firma Lenovo zastrzega sobie prawo do przejęcia kontroli nad obroną lub osiągnięciem porozumienia w sprawie takiego roszczenia, a Użytkownik w żadnym wypadku nie zawrze wspomnianego porozumienia bez uprzedniej, pisemnej zgody firmy Lenovo.
Prawo właściwe
Niniejsze Warunki podlegają przepisom prawa Anglii.
Całość umowy; klauzula salwatoryjna
Niniejsze Warunki wraz z Zasadami ochrony prywatności danych firmy Lenovo, wszelkimi zmianami i dodatkowymi umowami, które Użytkownik może zawrzeć z firmą Lenovo w związku z Platformą, stanowią całość porozumienia w sprawie Platformy między Użytkownikiem a firmą Lenovo. Jeśli którekolwiek z postanowień niniejszych Warunków zostanie uznane za nieważne, zostanie ograniczone lub usunięte w minimalnym, niezbędnym zakresie, a pozostałe postanowienia zamieszczone w niniejszych Warunkach pozostaną w mocy.
Ograniczenia odpowiedzialności
Ani firma Lenovo, ani jej podmioty stowarzyszone, przedstawiciele kadry kierowniczej, dyrektorzy, pracownicy, przedstawiciele, zewnętrzni dostawcy treści, sponsorzy czy licencjodawcy nie gwarantują, że Witryna będzie działać nieprzerwanie, bez zakłóceń i błędów. PLATFORMA, W TYM JEJ ZAWARTOŚĆ, JEST DOSTARCZANA W TAKIM STANIE, W JAKIM SIĘ ZNAJDUJE, I W MIARĘ DOSTĘPNOŚCI. W NAJSZERSZYM ZAKRESIE DOZWOLONYM PRZEZ PRAWO FIRMA LENOVO NINIEJSZYM WYŁĄCZA WSZELKIE GWARANCJE, WYRAŹNE LUB DOROZUMIANE, W TYM GWARANCJE PRZYDATNOŚCI HANDLOWEJ, PRZYDATNOŚCI DO OKREŚLONEGO CELU LUB NIENARUSZANIA PRAW, A TAKŻE WSZELKIE GWARANCJE WYNIKAJĄCE ZE ZWYCZAJÓW HANDLOWYCH. W MAKSYMALNYM ZAKRESIE DOZWOLONYM PRZEZ PRAWO FIRMA LENOVO NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA ŻADNE SZKODY POŚREDNIE, INCYDENTALNE, SZCZEGÓLNE, WTÓRNE LUB ODSZKODOWANIA Z NAWIĄZKĄ ANI ZA UTRATĘ ZYSKÓW LUB PRZYCHODÓW, UTRATĘ DANYCH LUB MOŻLIWOŚCI WYKORZYSTANIA WYNIKAJĄCE Z UŻYTKOWANIA LUB DOSTĘPU DO ALBO Z NIEMOŻNOŚCI UŻYTKOWANIA LUB UZYSKANIA DOSTĘPU DO PLATFORMY LEGION COMMUNITY, NAWET JEŚLI FIRMA LENOVO ZOSTAŁA Z WYPRZEDZENIEM POINFORMOWANA O MOŻLIWOŚCI WYSTĄPIENIA DOWOLNYCH TAKICH SZKÓD.
*Platforma Standing on Giants organizuje treści marki i umożliwia jej użytkownikom omawianie tych treści w pisemnych komentarzach