/

Konkurs - opisz premierę październikowej gry i zgarnij słuchawki!

• 31
    Odpowiedzi
  • 3878
    Wyświetlenia
  • Marcelek's Avatar
    Level 52

Assassin’s Creed: Mirage - Powrót Do Korzeni

Name:  a1.jpg
Views: 305
Size:  97.7 KB

Akcja gry przenosi nas do Bagdadu, w którym blask złota islamu konkurujący jest z upalnym słońcem.
    Spędzimy tu wiele godzin, eksplorując to pięknie odtworzone miejsce w jego złotym wieku.
    IX-wieczne miasto pełne jest zaułków, dachów do biegania, biednych kupców ze straganami do demolowania i tłumów, które skryją nas przed wrogimi spojrzeniami.

Miasto podzielone jest na cztery dzielnice, każda z nich oferuje coś unikalnego.
    Abbasiyah to kulturowe centrum gry, w którym z pewnością dojdzie do wielu nieprzewidzianych sytuacji.
    Karkh pełne jest targowisk oraz handlarzy, z którymi gracz wejdzie w niejedną potyczkę.
    Harbiyah jest okręgiem przemysłowym metropolii.
    Ostatnią dzielnicą jest Okrągłe Miasto, w którym to znajduje się dzieło architektury - Pałac Kalifa.

Name:  a2.jpg
Views: 301
Size:  102.0 KB

Nie należy również zapomnieć o fortecy Asasynów - Alamut, której budowa nie została jeszcze całkowicie ukończona.
    Wydaje się więc, że eksploracja może być jedną z najciekawczych części rozgrywki.

Name:  a3.jpg
Views: 302
Size:  99.1 KB

Wcielamy się w Basima Ibn Ishaqa - charyzmatycznego protagonistę, który równie łatwo zdobywa sympatię, co wykrada portfele.
    Wyobraźcie sobie Aladyna, ale z ukrytym ostrzem i nieco bardziej agresywnym nastawieniem wobec antagonistów.
    Basim, który swoją karierę rozpoczyna jako uliczny złodziej, dołącza do tajnego, mistycznego, i - nie oszukujmy się - niewątpliwie stylowego Bractwa Ukrytych.
    Kto by nie chciał zostać skradającym się w cieniu asasynem w słonecznym Bagdadzie?

Gra zaoferuje wiele tradycyjnych mechanik, które są znane ze starszych odsłon, ale nie brakuje też nowości.
    Pojawi się parkour, skradanie się i możliwość powitania nieco mniej czujnych przeciwników ukrytym ostrzem, które jest już kultowym elementem serii.
    W arsenale znajdą się także petardy, strzałki usypiające i bomby dymne.
    Połączenie razem tylu mechanik może się okazać czymś, czego potrzebowali gracze, którzy w ostatnich latach doświadczyli lekkiego wypalenia monotonią rozgrywki.
    Wcześniej niemożliwe kombinacje ataków z pewnością będą ciepło przyjęte przez wielu miłośników Zakapturzonego Zabójcy.

Name:  a4.jpg
Views: 302
Size:  43.5 KB

Assassin’s Creed: Mirage to coś więcej niż tylko odgrzewany kotlet. Gra niesie za sobą woń świeżości, na którą wielu czekało.
    Czy gra spełni oczekiwania fanów czekających przez lata na powrót do korzeni?
    Czy seria pozostanie na torach wyznaczonych przez odsłonę Mirage, czy jednak doświadczymy kolejnego refreshu serii w następnych częściach?

Zanim można będzie wyciągnąć ostateczne wnioski, warto poczekać, aż gra trafi w ręce graczy.
    Premiera odbędzie się już 5 października.
    @Aaricia
    Last edited by Marcelek; 18-09-23 at 16:46. Powód: Odstęp od tytułu, żeby lepiej wyglądało
  • olx8's Avatar
    Level 3
    Forza Motorsport 10
    Jak wiemy w każdej dyscyplinie sportu esportu i właśnie motorsportu oraz ogólnie w życiu każdy od czegoś zaczyna swoją przygodę, lecz co jest piękne że w tych czasach możemy wcielić się w wirtualnym świecie w każdego od piłkarza mało znanego do ronaldo (Fifa)
    albo właśnie w kierowcę Wyścigówki. Nawet kierowcy f1 ćwiczą w grach nowa forza Motorsport będzie nam zapewne pozwalać wcielić się właśnie w takiego kierowce który walczy na torze o wygraną każdy zakręt każda prosta to walka o minuty, sekundy, setne sekundy, aby być lepszym od innych zawodników daje to mega frajdę że praktycznie każdy może pobawić się w profesjonalnego kierowcę czy to sportowej corvetty lub też bardziej ekstremalnego bolidu. Z pewnością każdemu podpasuje jakaś furka z ogromnej gamy ponad 500 modeli samochodów na 20 kultowych torach. Jeśli chcesz wybudować swoją karierę kierowcy pokonując wiele trudów nieograniczoną liczbę zakrętów aby zyskać jak najlepszy czas to wybierasz tryb kariery, jeśli zaś chcesz sobie na spokojnie się pościągać wybierasz tryb swobodny i się na spokojnie bez stresowo ściągasz. Możesz również co ważne aby podbić osiągi tuningować swoją furę tak aby była jak najszybszą najlżejsza lub jak najbardziej atrakcyjna lub też przeciwnie możesz jeździć w kontrolowany poślizgu wszystko zależy od ciebie a kto wie może za parę paręnaście lat zostaniesz profesjonalnym kierowcą wyścigowym może nawet reprezentantem danej klasy wyścigów w swoim kraju życzę Ci powodzenia kierowca jak najlepszego czasu i szerokiej drogi :).
    @Aaricia
    Gra ukaże się 10 października na konsole Xbox serię X/S oraz na PC.
    Last edited by olx8; 20-09-23 at 19:21. Powód: Błąd ortograficzny
  • Antyrion's Avatar
    Level 3
    @Aaricia
    Grając w "Lords of the Fallen 2", nie mogłem nie wrócić myślami do swoich studenckich lat, kiedy to pierwotna część serii stała się częścią mojej przygody z grami. To było prawdziwe odkrycie, które wciągnęło mnie w świat mrocznego fantasy, pełnego tajemniczych bossów i wymagających walk. Teraz, po latach oczekiwania, doczekaliśmy się kontynuacji, która wciąż potrafi wzbudzić emocje.

Grafika w "Lords of the Fallen 2" robi ogromne wrażenie. Świat gry jest jeszcze bardziej mroczny, tajemniczy i ponury niż kiedykolwiek wcześniej. Grafa jest przepiękna, szczegóły otoczenia i modeli postaci zachwycają, a oprawa dźwiękowa tylko pogłębia klimat gry. Jest to prawdziwie wciągający świat, który zapada w pamięć.
    Jednym z najmocniejszych aspektów pierwszej części była walka i cieszę się, że twórcy nie zawiedli również w drugiej odsłonie. Walka jest nadal wymagająca i satysfakcjonująca. Ostatecznie, gra polega na opanowaniu swojego stylu walki, unikaniu ataków przeciwników i kontratakowaniu w odpowiednim momencie. Czujesz się potężny, kiedy udaje ci się pokonać potężnych bossów, ale równocześnie zawsze masz świadomość, że jedno źle wymierzony atak może zakończyć twoją przygodę.

Narracja w "Lords of the Fallen 2" również ma swoje momenty. Fabuła jest interesująca, choć nie zawsze utrzymuje równy poziom napięcia. Jednak postacie i ich motywacje są dobrze wykreowane, a dialogi są przemyślane.

Jeśli byłeś fanem pierwszej części lub jesteś miłośnikiem gier akcji RPG, zdecydowanie warto dać tej grze szansę.

• PashaTriceps's Avatar
    Level 13
    W końcu w październiku 2023 roku gracze będą mogli ograć Assassin's Creed Mirage, zupełnie nowy rozdział sagi Assassinów. Co tym razem nowego?
    Name:  ACM_Screen_Bagdad_20220910_10.20pm_CEST_Paris-Time-940x531.jpg
Views: 226
Size:  83.9 KB
    Ponad tydzień po pierwszym zwiastunie Assassin's Creed Mirage firma Ubisoft udostępniła nowe szczegóły dotyczące scenerii i fabuły gry, wraz ze zwiastunem CG. Było już wiadome - seria wraca do korzeni. Tytuł opowie historię Basima, który od młodego buntownika stał się mistrzem zabójców, którego dzięki zwiastunom znają dziś fani. W tej podróży pomaga mu Roshan, mentor Basima, którego gra nie kto inny jak zdobywczyni nagrody Emmy, aktorka Shohreh Aghdashloo. Nie ma wątpliwości, że Mirage to Assassin's Creed bardziej nastawiony na potajemne zabójstwo . Za ten „powrót do korzeni” odpowiedzialna jest konstrukcja poziomów i – paradoksalnie – nowy system walki. Basim może spowalniać czas, oznaczać różne cele i przeprowadzać serię błyskawicznych zabójstw – umiejętność, którą Ubisoft nazywa „skupieniem na zabójcy”, dzięki której ucieczki z ukrycia będą bardziej elastyczne. System parkour również otrzyma dużą modyfikację. Basim jest znacznie szybszy i zwinniejszy niż poprzedni bohaterowie, jeśli chodzi o skakanie z dachu na dach.

• Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
      • Nothing is true, everything is permitted. (ang.)
      • Nulla è reale, tutto è lecito. (wł.)
      • Opis: motto asasynów wypowiadane przez różne postaci.
    Assassin's Creed Mirage to ciekawa gra, ponieważ daje fanom to, czego chcą, ale nie wydaje się, aby chciała zrobić naprawdę znaczący krok naprzód, który pozwoliłby tradycyjnej formule serii ewoluować w bardziej konkretny sposób. W tej sytuacji oczywista możemy dyskutować, czy saga potrzebuje radykalnych zmian, ponieważ Mirage nie tego próbuje dokonać. Przygoda Basima chce przywołać czar pierwszych części serii. Nie zmienia to klasycznego charakteru marki, a jeśli już, to przywraca go z pewnymi zmianami. Czy to wystarczy ? Dowiemy się tego wkrótce.
    Name:  ACM_Screen_Parcour_20220910_10.20pm_CEST_Paris-Time-620x349.jpg
Views: 227
Size:  54.7 KB
    KIEDY WYJDZIE ASSASSIN'S CREED MIRAGE? —
    JUŻ 5 PAŹDZIERNIKA
    Dlaczego gracz przyniósł joystick na randkę? Bo chciał pokazać, że potrafi kontrolować sytuację!
  • Mitsuschi's Avatar
    Level 6
    Gra, na którą najbardziej ja czekam, to Alan Wake 2! Pierwsza część przygód tytułowego Alana Wake'a była świetna, więc teraz mam równie wysokie oczekiwania co do nowej odsłony. Uwielbiam mocno fabularne historie, a takie, które nadają im dodatkowego dreszczyku odpowiednio oprawionego w chore zdarzenia oraz przepiękną grafikę, mógłbym jeść na śniadanie każdego dnia. W tej grze nie tylko wrócimy do naszego głównego bohatera, który jest zaginionym od 13 lat pisarzem, ale na dodatek twórcy gry, czyli Remedy Entertainment w tej części pozwalają nam zagrać również drugą, zupełnie nową postacią. Agentka Saga Anderson, profilerka FBI, specjalistka od spraw trudnych do rozwiązania, bo jakżeby inaczej; będzie miała za zadanie rozwiązać zagadkę dziwnych i brutalnych zbrodni, do których dochodzi w miasteczku Bright Falls. Jak łatwo można się domyśleć losy dwójki naszych bohaterów muszą się połączyć, by przetrwać w tym pełnym mroku miejscu. Jestem bardzo ciekaw mechaniki przełączania się z jednej postaci na drugą, aby móc przechodzić misje z różnych perspektyw. Silnik graficzny jaki wykorzystało Remedy Entertainment to Northlight, którego efekty można zobaczyć np. w Quantum Break czy Control. Nie będę ukrywał, że zwiastun kupił mnie w 100% i wbił w fotel. Grafika oczywiście wygląda zachwycająco, więc mam ogromną nadzieję, że ta, którą dostaniemy w grze nie będzie odchodziła od cinematicu.

Muzyka również z pewnością znajdzie się na mojej playliście, podobnie jak ta z pierwszej części Alana Wake'a. Zachwycająca, poruszająca oraz mega klimatyczna. Na koniec dodam, że liczę na grubą fabułę i dużą porcję grozy, aby miło spędzić wieczory z Alanem Wake 2. Może nie rozpisałem się tak rozlegle jak moi konkursowi rywale/koledzy, ale szczerze dzielę się mym zniecierpliwionym oczekiwaniem na Alana Wake'a 2 z zespołem Legion Lenovo ;) Mam nadzieję, że zachęciłem też mym komentarzem inne osoby do tej gry, bo na pewno będzie warto po nią sięgnąć! Jeśli wygram to góry bardzo serdecznie dziękuję, a jeżeli się nie uda to mocno gratuluję szczęśliwcom! Niechaj słuchawki Lenovo Legion H300 służą wam na lata!
    Attached Images Attached Images    
    Last edited by DoctorEldritch; 26-09-23 at 09:18.
  • Jeremi's Avatar
    Level 11
    @Aaricia Cities: Skylies 2
    W październiku, gdy liście spadają z drzew I chłód jesieni wdziera się w serca Jest jedna gra, która rozgrzeje nasze dłonie I sprawi, że zapomnimy o smutku
    Ta gra to Cities: Skylies 2 Kontynuacja hitu z 2015 roku Gdzie możemy stworzyć własne miasto marzeń I zarządzać nim jak prawdziwy burmistrz
    Co nowego w Cities: Skylies 2? Przede wszystkim lepsza grafika i fizyka Miasta wyglądają bardziej realistycznie A ruch uliczny jest płynny i logiczny
    Poza tym mamy więcej opcji i narzędzi Do budowania i rozwijania naszego miasta Możemy tworzyć dzielnice tematyczne I wpływać na politykę i kulturę
    A jeśli chcemy zmierzyć się z wyzwaniami To mamy do wyboru różne scenariusze Od katastrof naturalnych po kryzysy społeczne Od epidemii po wojny i terroryzm
    Cities: Skylies 2 to gra dla każdego Kto lubi planować, tworzyć i zarządzać To symulator miasta najwyższej klasy Który zaspokoi naszą potrzebę twórczości
    Dlatego uważam, że Cities: Skylies 2 Będzie najciekawszą grą października 2023 Bo pozwoli nam oderwać się od rzeczywistości I poczuć się jak panowie własnego świata

Jeszcze piosenka o tej niesamowitej premierze:

Miasto moich marzeń

Refren: Miasto moich marzeń To miasto, które stworzyłem sam W Cities: Skylies 2 Gram cały dzień i całą noc
    Zwrotka 1: Buduję domy, szkoły i sklepy Dbam o zdrowie, edukację i bezpieczeństwo Zapewniam energię, wodę i śmieci I podziwiam widok z lotu ptaka
    Refren: Miasto moich marzeń To miasto, które stworzyłem sam W Cities: Skylies 2 Gram cały dzień i całą noc
    Zwrotka 2: Tworzę dzielnice o różnym charakterze Od historycznych po nowoczesne Wpływam na politykę i kulturę I radzę sobie z problemami społecznymi
    Zwrotka 3: Stawiam czoła wyzwaniom i katastrofom Od pożarów po trzęsienia ziemi Leczę epidemie i zwalczam terroryzm I nie daję się zniszczyć przez wojnę
    Outro: Cities: Skylies 2 to gra dla mnie Bo daje mi wolność i kreatywność To symulator miasta najwyższej klasy Który spełnia moje marzenia

Oto link to niezwykłych zwiastunów tej gry: https://youtu.be/MX9YWu5wkGg?si=Mj40VnWRIeMd5pbt, https://youtu.be/yDkRbkLGXp0?si=m7_soJcj5JGvTXg8

Cities Skylines 2 to gra, która również łączy w sobie wszystkie zalety gry o budowaniu miast, a także dodaje wiele nowych i ciekawych elementów, które sprawią, że będzie to niezapomniane doświadczenie. Oto kilka powodów, dla których Cities Skylines 2 będzie bardzo ciekawą grą:

- Nowy system postępowania. W Cities Skylines 2 będziesz musiał rozwijać swoją miasto, aby postępować i odblokować nowe usługi, takie jak alternatywne źródła energii i większe stacje ratunkowe. Postępowanie będzie wpływać na zachowanie i szczęście mieszkańców, a także na ich życie ścieżki.
    - Klimaty i sezony. W Cities Skylines 2 będziesz mógł tworzyć miasta z różnymi klimatami i sezonami, które będą wpływać na zachowanie i zachowania ludzi. Klimat i sezon będą zmieniać się w zależności od tego, gdzie znajdujesz się na mapie i jak dbasz o swoją miasto.
    - Większe usługi miasta. W Cities Skylines 2 będziesz mógł korzystać z bardziej zaawansowanych usług miasta, takich jak elektryczność i woda, które będą wymagały większej ilości zasobów i infrastruktury. Usługi miasta będą również mieć bardziej skomplikowane mechaniki i wpływać na jakość życia mieszkańców¹.
    - Zmiany mapy i motywy. W Cities Skylines 2 będziesz mógł tworzyć miasta na różnych mapach o różnych rozmiarach i stylach. Każda mapa będzie miała swoją własną historię, kulturę i atrakcje. Możesz też wybrać jeden z wielu motywów do swojej mapy, takich jak krajobrazowe Tampere w Finlandii czy metropolia San Francisco w USA.
    - Nowe zony i budynki charakteru. W Cities Skylines 2 będziesz mógł tworzyć różne rodzaje zon dla swojej miasta: od przestronnych obszarów mieszkaniowych po bloki budynków mieszkaniowych, od przestronnych dzielnic handlowych po hałasowe parki przemysłowe po eleganckie kompleksy biurowe. Każda zona będzie miała swoje własne cechy charakteru, takie jak atmosfera, atrakcje czy wyzwania.

To tylko niektóre z wielu nowych funkcji Cities Skylines 2, które sprawią, że będzie to gra pełna możliwości kreatywności i problemów rozwiązywania. Jeśli lubisz budować miasta lub chcesz spróbować czegoś nowego, to Cities Skylines 2 jest dla Ciebie idealnym wyborem!

Oto jeszcze kilka rzeczy, które są ciekawe:

- Nowa gra wizualna. W Cities Skylines 2 będziesz mógł podziwiać piękne i realistyczne grafikę swojej miasta, która będzie się zmieniać w zależności od czasu i pory roku. Gra będzie też wykorzystywać nowe technologie, takie jak światła, atmosfera czy efekty specjalne, aby stworzyć niesamowite efekty.
    - Nowa gra fabularna. W Cities Skylines 2 będziesz mógł tworzyć swoją własną historię i klimat swojej miasta, który będzie się odzwierciedlał w postaci ludzi, zwierząt i przedmiotów. Gra będzie też mieć wiele ciekawych dialogów i wydarzeń, które będą wpływać na zachowanie i zachowania mieszkańców.
    - Nowa gra edukacyjna. W Cities Skylines 2 będziesz mógł uczestniczyć w różnych trybach edukacji, które będą pomagały Ci lepiej zrozumieć mechaniki gry i rozwiązywać problemy. Gra będzie też mieć wiele poradników i tutoriów, które będą pokazywać Ci podstawy gry i dawać Ci sugestie.
    - Nowa gra współpracowa. W Cities Skylines 2 będziesz mógł współpracować z innymi graczami online lub lokalnie, dzięki czemu będziesz mógł dzielić się swoją wiedzą, doświadczeniem i pomysłami. Gra będzie też mieć wiele opcji multiplayerowych, takich jak wspólne projekty, konkurencje czy wspólne misje.

To tylko niektóre z wielu nowych funkcji Cities Skylines 2, które sprawią, że będzie to gra pełna możliwości kreatywności i problemów rozwiązywania. Jeśli lubisz budować miasta lub chcesz spróbować czegoś nowego, to Cities Skylines 2 jest dla Ciebie idealnym wyborem!
  • wojtek28's Avatar
    Level 4
    Jestem z tych, którzy raczej mniej mówią i piszą, za to więcej grają, stąd będzie króciutko :)

Napiszę tylko tyle, że na dzień chłopaka ma się pojawić nowiuteńka kierownica, więc już czuję zapach palonej gumy. A w samej grze nowe trasy, ściganko z AI, zaawansowana fizyka (cokolwiek to znaczy :) i nowe furki. Czekam z radością i ekscytacją na Forza Motorsport! :)

Muszę jeszcze pokombinować jak znaleźć czas na granie, ale jak napisałem, szykują się przednie wyścigi! Data premiery też fajna do zapamiętania - 10.10 :)
  • thematrix20's Avatar
    Level 8
    Jak dla mnie najciekawszą premierę października 2023 jest Total War: Pharaoh. Lubię strategie lub jak kto woli gry typu RTS oraz całą serię Total War. Czasy Napoleońskie już były, Samurajowie również, Grecja, Rzym, a nawet Warhammer. Teraz czas przyszedł na Egipcjan. Jak dla mnie bomba!!! Ciekawa seria, którą polecam nie tylko znawcom gatunku czy RTS, ale każdemu. Jeśli mu się spodoba to może i sięgnie po poprzednie części które również są warte uwagi. Wystarczy znaleźć swoją ulubioną epokę lub okres dziejów i zagrać - poprowadzić wojska i wygrać oraz zmienić bieg historii!!! A nóż w podręcznikach będą pisać, że stało się inaczej ;) Jak dla mnie gra Total War: Pharaoh to numer jeden w październiku!!!
  • PashaTriceps's Avatar
    Level 13
    Mamy październik! :D Są może już wyniki?
    Dlaczego gracz przyniósł joystick na randkę? Bo chciał pokazać, że potrafi kontrolować sytuację!
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @PashaTriceps jak będą to @Aaricia niezwłocznie je opublikuje w tym wątku z oznaczeniem wygranych
    [Kliknij aby dodać podpis]