/

4️⃣ Najlepszy prezent dla gracza, który kiedykolwiek dostaliście

• 35
    Odpowiedzi
  • 823
    Wyświetlenia
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia jak znam życie i Ciebie, to stawiam że nie pamiętasz 🤣
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen Niestety, nie mam zdjęć. Ale może się nadarzy okazja, jeżeli uda mi się przetransportować aktualnie nieużywaną płytę główną. 🤔 W składaku u rodziców padła bateria od cmos, co powoduje problemy, gdyż Z97 nie ma domyślnie obsługi dysków PCI-e. Jak mam na zbyciu nowszą generację, to wolę tam ulepszyć, zanim tamten zestaw się rozpadnie ze starości. Zdalnie nie mogę pomóc z problemami, które trzeba rozwiązywać w biosie albo fizycznie.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia A ja mój pierwszy komputer dostałem za pieniądze z komunii syna 🤣
    Starszy Gracz
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Ja pierwszego PC dostałem jak miałem (chyba) 6 lat. Nie mam pojęcia od kogo - koleżanka mamy, koleżanka koleżanki mamy, sąsiadka koleżanki siostry pani Jadzi, która pracuje w sklepie, albo Mariah Carey.
    W każdym razie, komputer był podobno stary, leżał nieużywany i gdybyśmy go nie wzięli, to by wylądował w śmietniku. Nie mam pojęcia jaka była specyfikacja. Podejrzewam, że smartbandy z chin za 10 PLN mają więcej mocy obliczeniowej. W tej chwili mam swój 4 komputer, który ma już jakieś 6 lat.

Mój pierwszy "poważniejszy komputer" (trzeci w życiu):
    Procesor: AMD Athlon II x2 250 3.00 GHz
    Karta graficzna: NVIDIA GeForce gt 430 1GB
    RAM: 4GB DDR3 1333MHz KINGSTON
    Płyta główna: ASUSTeK Computer INC. M4A78LT-M AM3
    Dysk HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB
    Obudowa: Tracer AQUARIUS TRO-181 420W Silent Seria S+

Tak, zasilacz w zestawie z obudową <3
    There are things in this world that the human mind cannot comprehend.
    Pudding is one of them ❤🍮
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Mi się zdarzyło zabić laptopa raz. I to nie mojego, a taty. Kabel od zasilacza był rozciągnięty w poprzek pokoju. Mama mnie zawołała i spiesząc do niej potknęłam się o ten nieszczęsny kabel, a laptop poleciał...
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    TATO? 🤣

- - - Updated - - -

@Aaricia Mi się zdarzyło zabić laptopa raz. I to nie mojego, a taty. Kabel od zasilacza był rozciągnięty w poprzek pokoju. Mama mnie zawołała i spiesząc do niej potknęłam się o ten nieszczęsny kabel, a laptop poleciał...
    Mój poprzedni laptop zabiłem przez przegrzanie, ale to moja wina. Grałem wielokrotnie na kołdrze bez żadnych podkładek itp. Pod koniec żywota przepalił te plastikowe osłony radiatora wylotowego. Obecny laptop ma już z 9lat (procesor I7 4700HQ)
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager

@Prywatny to bardzo miło z jego strony 😂
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia Ja pierwszego PC dostałem jak miałem (chyba) 6 lat. Nie mam pojęcia od kogo - koleżanka mamy, koleżanka koleżanki mamy, sąsiadka koleżanki siostry pani Jadzi, która pracuje w sklepie, albo Mariah Carey.
    W każdym razie, komputer był podobno stary, leżał nieużywany i gdybyśmy go nie wzięli, to by wylądował w śmietniku. Nie mam pojęcia jaka była specyfikacja. Podejrzewam, że smartbandy z chin za 10 PLN mają więcej mocy obliczeniowej. W tej chwili mam swój 4 komputer, który ma już jakieś 6 lat.

Mój pierwszy "poważniejszy komputer" (trzeci w życiu):
    Procesor: AMD Athlon II x2 250 3.00 GHz
    Karta graficzna: NVIDIA GeForce gt 430 1GB
    RAM: 4GB DDR3 1333MHz KINGSTON
    Płyta główna: ASUSTeK Computer INC. M4A78LT-M AM3
    Dysk HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB
    Obudowa: Tracer AQUARIUS TRO-181 420W Silent Seria S+

Tak, zasilacz w zestawie z obudową <3

@Marcelek to miło, że daliście tamtemu PC dom na jego stare lata 😀 I pewnie posłużył do nauki i ćwiczeń i potem już byłeś obcykany 😀
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia jeste tego samego zdania 😁
    Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka @TrendaTen oj to niezłe z Was urwisy, biedne laptopy 😅 Ale dobrze, że Wam się nic nie stało!

Ja pamiętam, że kiedyś z takim małym laptopem jechałam jako pasażer w aucie, miałam go na kolanach na grubej kurtce, było ciemno. Zanim dotarłam do domu, zapomniałam, że mam ten laptop na kolanach, wysiadłam z auta, a laptop poleciał prosto w kałużę 🤣 Ale przetrwał 😎