/

Przygody z ChatGPT

• 45
    Odpowiedzi
  • 813
    Wyświetlenia
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Marcelek no to teraz aż się boję powiedzieć, że 8cm 🙈
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @Aaricia No widzisz. Wedlug customer support Aliexpress to 9cm. Czemu? Bo "trzeba mierzyc od 1". Na nic tlumaczenia I logika, ze jak mierzysz od 0, to masz 8 odcinkow po 1cm, czyli 8cm. Wyklocalem sie chyba z 20 minut z (podobno) czlowiekiem - GPT by takiego bledu nie popelnil (skynet, here we come). Nawet myslalem, ze rozni sie to kulturowo (w krajach wschodniej Azji człowiek rodzi sie majac jeden rok, nie zero jak u nas), ale sprawdzilem to i jednak odleglosc mierzy sie od zera. Wiec tak, wole bota od kogos z garnkiem miodu zamiast glowy...
    There are things in this world that the human mind cannot comprehend.
    Pudding is one of them ❤🍮
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Marcelek no to faktycznie mnie teraz zszokowałeś, tego to się nie spodziewałam 🙈 jestem ciekawa, czy jakbyś zakończył czat i zaczął na nowo, i trafił na inną osobę, czy też by tak samo twierdziła 🙈
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Z tym to bywa różnie. Z tego co pamiętam to po długim czasie użerania się z konsultantem, po prostu się pożegnałem i zrobiłem "rage quit", więc się chyba nie dowiemy :) Ali ma strasznie słaby customer service - niestety nie tylko pod względem umiejętności angielskiego, ale też w takich przypadkach jak wymieniłem. Nawet nie wiedziałem jak do tego podejść, żeby wytłumaczyć logikę liczenia odlegości od zera. Nawet zaznaczyłem w Paint 8 odcinków, żeby pokazać, że jak na taśmie jest od 0 do 8, to ma się 8 "pełnych" odcinków po 1cm, ale nic to nie dało.
    Swoją drogą - połączenie się z "konsultantem" czasem trwa po 30 minut, bo Ali ma swojego "bota" - Eva.
    Trzeba spamić botowi, żeby pojawił się przycisk połączenia z customer service. Bot wyłapuje słowa kluczowe z pytań i podsuwa wcześniej napisane poradniki, które oczywiście nic nie dają. Coś jak pytanie "czy próbowałaś wyłączyć i włączyć urządzenie?" na prośbę o pomoc, bo z komputera leci dym...
    Niestety, ale pewnie realia są takie, że osoby po drugiej stronie klawiatury mają płacone mniej, niż kosztuje konwersacja z GPT.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Marcelek oj to ja miałam podobną sytuację z niezrozumieniem przez konsultanta niedawno, właśnie mi o tym przypomniałeś! Swoją drogą też znam firmy, w których trzeba się mocno napracować, żeby pojawił się przycisk przełączenia do konsultanta, są też takie firmy, zwłaszcza jedna kurierska tutaj, gdzie jeszcze nigdy nie udało mi się porozmawiać z człowiekiem 😂

A sytuacja o której mówię odbyła się na czacie innej firmy kurierskiej - jeden z parcelshopów w mojej okolicy przestał pokazywać się na liście, i chciałam zapytać czy już jako taki nie funkcjonuje, po czym zostałam poproszona o podanie numeru przesyłki. Odpowiedziałam, że nie posiadam numeru bo nie pytam o przesyłkę, na co po dłuższej chwili otrzymałam odpowiedź "żądam numeru przesyłki" 😂 I tak się skończyła rozmowa 😎
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Żyjemy w społeczeństwie...