/

Co sądzicie o czwartym sezonie Wiedźmina? 🧙

• 9
    Odpowiedzi
  • 4548
    Wyświetlenia
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  wiedzmin4.jpg
Views: 72
Size:  87.8 KB

Hej wszystkim!

W zeszłym tygodniu swoją premierę miał wyczekiwany czwarty sezon naszego rodzimego Wiedźmina 🧙 Osobiście należę do fanów jego historii, chociaż przyznam, że wolę oglądać, niż czytać 😅 Należę także do fanów Henry'ego Cavilla, więc małym wyzwaniem było dla mnie także obiektywne spojrzenie na zastępującego go Liama Hemswortha 🤓

Ale zanim podzielę się swoimi wrażeniami i przemyśleniami, chciałam zapytać Was:

Co sądzicie o czwartym sezonie Wiedźmina? Jesteście rozczarowani czy spodobał Wam się? 🧐
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 9 Odpowiedzi

• Keyma's Avatar
    Level 24
    Uwielbiam wiedźmina i cały świat Sapkowskiego. Spędziłam wiele cudownych godzin w grach i najcudowniejsze chwile pochłaniając książki. Nawet polską wersję z 2001 roku obejrzałam i mi się podobało. Jednak co do netflixowej wersji muszę przyznać, że jak 1 sezon mi się podobał i 2 też nawet wciągnął, tak gdy nadeszła premiera 3, zaczęłam 1 odcinek i wyłączyłam po kilku minutach. Nie wiem czy zapowiedź zmiany obsady Geralta (też uwielbiam Cavilla w tej roli- jest idealny) czy coś innego, ale jak wtedy straciłam ochotę na oglądanie, tak do tej pory jej nie odzyskałam, a jest już 4 sezon. Cóż, może przed 5 odzyskam chęci to będę mogła oceniać.
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Ja bardzo lubię książki i wiedźmin stoi na najwyższej półce (koło Harrego Pottera) i pierwszy sezon uważam za względny. Rozumiem pewne odejścia od tematów i sposób prowadzenia fabuły (tam było nie po kolei) ale drugi sezon mi odjechał i 3ciego nawet nie zacząłem. Strasznie mi się nie podobało jak prowadzona była historia. To historia drogi a nie check pointów. Tam chodziło o przemiany i to jak świat wpływa na postrzeganie samych siebie. Ehh nic nie zrozumieli
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Keyma @TrendaTen ja czytałam kiedyś dawno, dawno, ale oczywiście z moją pamięcią, nie pamiętam nic 🙈 Więc dla mnie serial to tak jakby "nowość" i nie spodziewam się niczego. W zasadzie to powiem tak, brakowało mi Cavilla w 4 sezonie, Liam trochę mniej "mocy" posiada, jeśli dobrze to określam, a sama fabuła w zasadzie mnie wciągnęła, i powiem, że czekam na kolejny sezon 🙊 Czyli rozumiem, że to, co się dzieje w serialu, w znacznej mierze odbiega od książek?
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia to zupełnie inna historia, choć miejscami podobna. Pierwszy sezon starał się udawać, że jest na podstawie czegoś ale drugi totalnie olał temat
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen rozumiem 👍 A czy wiemy, dlaczego Henry oficjalnie przestał być Geraltem? 🤔
  • Keyma's Avatar
    Level 24
    @Aaricia słyszałąm że właśnie z powodu histori. Henry jest wielkim fanem i chciał aby serial był godnie odwzorowany, a producentom się to nie podobało. Ale nie wiem ile w tym prawdy, kiedyś mi się to obiło gdzieś o uszy
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Keyma wszystko możliwe, ja teraz sobie przypominam, że coś było na temat tego, że zdjęcia nakładałyby się czasowo ze zdjęciami do Supermana, ale koniec końców tego Supermana też nie zagrał 🤔
  • Keyma's Avatar
    Level 24
    @Aaricia też bardzo możliwe, a mozliwe że i obie wersje są prawdziwe, albo i coś całkiem innego ;p w każdym razie Liam dostał poprzeczkę ułożoną niemożliwie wysoko
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Keyma zgadzam się, i mimo, że widać było, że się starał, to też chyba trochę było widać, że wie, że nie osiągnie tego samego, co Cavill 🙈