/

🎃 Najlepszy film z gatunku horror/thriller? 🎃

• 20
    Odpowiedzi
  • 4557
    Wyświetlenia
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  david-menidrey-MYRG0ptGh50-unsplash (1).jpg
Views: 269
Size:  26.5 KB

Witam wszystkich!

W tym tygodniu przypada Halloween i mimo, że w Polsce nie obchodzimy go zazwyczaj, pomyślałam, że moglibyśmy świętować tutaj w Społeczności (każdy pretekst jest dobry), i mieć tydzień horrorów, których w świecie gier jest mnóstwo 😎

Na początek chciałam Was zapytać, czy lubicie horrory/thrillery?

Moim ulubionym horrorem jest "Ciche miejsce" - widziałam go w kinie, cały czas trzymał w napięciu i nie mogłam uwierzyć, że czas tak szybko zleciał podczas seansu!

Jaki jest Wasz ulubiony film z gatunku horror/thriller?
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 20 Odpowiedzi

• engjeka's Avatar
    Level 1
    Dla mnie przyjemnym horrorem (jakkolwiek to brzmi :D) był/jest diabeł z 2010 roku - interesująca fabuła i całkiem ciekawe zakończenie.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @engjeka lubisz oglądać horrory czy oglądasz je tylko od czasu do czasu? 🙂
  • skull314's Avatar
    Level 2
    Ulubiony gatunek w sumie już oglądany od 6 roku życia ale ma to swoje minusy ponieważ człowiek stał się wybredny co do tytułów a jeżeli chodzi o tytuł to pewnie znajdzie się kilka i jest to zależne od nastroju czy mam chęć na slashera czy może bardziej jumpscare ale myślę że zawsze z chęcią wracam do piątku 13-go czy koszmar z ulicy Wiązów. Również sinister został mocno w pamięci mam w głowie o wiele więcej tytułów ale można by o tym dużo się rozpisać
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @skull314 nie mamy nic przeciwko długim postom ;) Możesz śmiało opisać poszczególne filmy! Jak dla mnie, to chyba najstraszniejszy zawsze będzie jumpscare 🙊

Oglądałam kilka filmów z serii Piątek 13-tego, bardzo mi się podobały :) Przeważnie jest tak, że najbardziej przypada do gustu pierwsza część serii, czy w Twoim przypadku też tak było?
  • skull314's Avatar
    Level 2
    @Aaricia polecam całą serię obejrzeć piątku 13-go jak i inne klasyki slasherow jak Halloween czy Koszmar z ulicy wiązów albo Laleczka Chucky ale w tym przypadku pierwsze 4 części a co do tego że pierwsza część przypada do gustu to dlatego że zapada w pamięci najbardziej poniewaz od tego się zaczęło przygodę z danym filmem bądź gatunkiem i też często jest tak ze pierwsza część nie jest robiona na odcinanie kuponów tak jak to bywa w dzisiejszych czasach
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @skull314 coś w tym jest :) Dzięki za polecenie!
  • skull314's Avatar
    Level 2
    @Aaricia polecam się na przyszłość z chęcią odpowiem na Twoje pytania :D a co do jumpscare to fakt najbardziej straszą ale też jeżeli są nieprzewidzidywalne polecam obejrzeć Klątwę wersję Japońska tak samo jak I klasyk The ring , wersję amerykanskie są słabsze nie posiadają juz takiego klimatu
  • TrineAartje's Avatar
    Level 8
    @Aaricia polecam całą serię obejrzeć piątku 13-go jak i inne klasyki slasherow jak Halloween czy Koszmar z ulicy wiązów albo Laleczka Chucky ale w tym przypadku pierwsze 4 części a co do tego że pierwsza część przypada do gustu to dlatego że zapada w pamięci najbardziej poniewaz od tego się zaczęło przygodę z danym filmem bądź gatunkiem i też często jest tak ze pierwsza część nie jest robiona na odcinanie kuponów tak jak to bywa w dzisiejszych czasach
    OOOO!!! tak Laleczka Chucky, horror mojego dzieciństwa :)

- - - Updated - - -

Jest taki horror który zapamiętałam na dłużej , może go widzieliście ?
    tytuł to "Widzę,widzę" a jego opis jest taki ;
    ".... do zacisznego domku na wsi po operacji plastycznej powraca matka dwóch dziewięcioletnich chłopców. Dzieci podejrzewają, że kobieta nie jest osobą, za którą się podaje..." :D
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    OOOO!!! tak Laleczka Chucky, horror mojego dzieciństwa :)

- - - Updated - - -

Jest taki horror który zapamiętałam na dłużej , może go widzieliście ?
    tytuł to "Widzę,widzę" a jego opis jest taki ;
    ".... do zacisznego domku na wsi po operacji plastycznej powraca matka dwóch dziewięcioletnich chłopców. Dzieci podejrzewają, że kobieta nie jest osobą, za którą się podaje..." :D

@TrineAartje ja niestety nie widziałam, a Wy @engjeka @skull314?