/

Hobby poza graniem? 🌍

• 285
    Odpowiedzi
  • 16934
    Wyświetlenia
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Quksoneq jaki jest Twój ulubiony fastfood? 😀

Jestem też ciekawa, jakie miejsce/kraj do tej pory najbardziej przypadł Ci do gustu? 😊
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Molkar's Avatar
    Level 5
    U mnie hobby to RPG (granie / prowadzenie sesji) na tyle się wciągnąłem, że już tak jakoś od 24 lat w miarę systematycznie się w tym hobby spełniam (chociaż jako Mistrz Gry mniej).
    Do tego jak nie sesja rpg to spotkanie na jakąś dobrą planszówkę ze znajomymi aby można było posiedzieć i pogadać.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Molkar kiedyś próbowałam brać udział w sesji RPG, ale nie mam do tego wyobraźni 🙊 Skończyło się na obserwowaniu 😀

Jakie są Twoje ulubione planszówki? 😊
  • Molkar's Avatar
    Level 5
    @Aaricia początki są dość trudne chociaż jak załapie się bakcyla to jest to świetne hobby ;)
    Co do planszówek to głównie gramy w:
    - Descent 2: Wędrówki Mroku
    - Shogun
    - Horror w Arkham

i Descent 2 chyba najbardziej mi podpasował bo mimo wszystko jest tam też kampania i to dłuższa rozgrywka. Bardzo fajne też w tym typie rozgrywki był The World of SMOG: Rise of Moloch, Warhammer 40.000 Zakazane Gwiazdy
    Świetne na spotkania jest 5 sekund, Dixit, Voodoo

tyle co chyba pamiętam, bo spora część z nich leży u znajomych :D
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Molkar ja z planszówek mam w domu jedynie jakąś wersję Scrabble 😀 Kilka lat temu często grałam ze znajomymi w Dixit, bardzo fajna gra! Niedawno zagrałam po raz pierwszy w grę o nazwie Dobble, znasz może? Bardzo fajna gra na refleks, nawet nieźle mi poszło pomimo początkowych wątpliwości 😁
  • Molkar's Avatar
    Level 5
    @Aaricia grą w Dobble byłem katowany przez siostrzenicę codziennie przez 2 tyg jak była na wakacjach u mnie xD miałem wtedy w domu właśnie Dobble + jakiegoś Chińczyka + Sabotażystę. Chińczyk jej nie wciągnął a Sabotażysta był niestety zbyt skomplikowany jak na jej wiek więc zostało Dobble ;d
    Ogólnie bardzo fajna i szybka gra, gorzej kiedy ktoś ma refleks tragiczny to siedzi i tylko patrzy jak inni dorzucają karty ;d
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Molkar u mnie właśnie tak było, że wydawało mi się, że idzie mi tragicznie, a na koniec wygrałam kilka razy 😂 Za to skoro mowa o Chińczyku, w to rzadko kiedy udawało mi się wygrać, pech jak nic! A lubisz Monopoly?
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia przesyłam fotki nowych wynalazków nadających się do publikacji
    ten biały kontakt to automat do załączania i rozłączania ładowania mojego lenovo. Jak komputer chodzi to ładowarka ładuje, jak wyłączam lapka to ładowarka się odłącza od sieci. Te czarne coś to kierunkowskaz z mojego auta a zegarek to zegarek 😁

- - - Updated - - -

sieciowy zegarek (sam się nastawia po WiFi (zegar NPT))
    Attached Images Attached Images     
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen jak opatentujesz któryś z wynalazków i staniesz się sławny, zgłoszę się po autograf 😁

Co planujesz z kierunkowskazem? Z jakich części powstał zegarek? 😮
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia kierunkowskaz byłem zmuszony naprawić bo nie można było wyłączyć długich, także to musiała być szybka naprawa. A zegarek to ESP32 (turbo arduino), czujnik temperatury, wyświetlacz kropkowy, 2 ledy i zasilacz
    [Kliknij aby dodać podpis]