/

IEM w sobotę - relacja Saki

• 11
    Odpowiedzi
  • 404
    Wyświetlenia
  • Saka's Avatar
    Level 52
    W sobotę rano wsiadłam w pociąg do Katowic. Był bardzo pełny, prawdopodobnie całkiem sporo osób się wybierało w tym samym kierunku co ja. 😊

Do Spodka dotarłam po południu, na stoisku Legionu akurat była jakaś gra z różnicami między obrazkami na ekranie. Szczegóły niestety mi umknęły w hałasie.

Name:  IMG20230211140627.jpg
Views: 118
Size:  96.6 KB

Tuż obok Legionu była scena StarCraft II, na której odbywały się mecze. Jak przyszłam to akurat grał Elazer z Polski z Serralem z Finlandii. Serral jest w światowej czołówce graczy, w zeszłym roku wygrał IEM.

Name:  IMG20230211140755.jpg
Views: 119
Size:  95.8 KB

Legionowe komputery cieszyły się dużym zainteresowaniem. Trochę żałuję, że nie zapytałam, jakie tam mieli gry do wypróbowania, ale w tłoku i tak musiałabym się sporo nastać na swoją kolej.

Name:  IMG20230211140925.jpg
Views: 116
Size:  90.5 KB

Na scenie można było też spotkać @hajtv. Było m.in. organizowanie zgłoszeń do turnieju Fortnite.

Name:  IMG20230211143250.jpg
Views: 120
Size:  85.4 KB

Na obszarze Expo można było również zobaczyć kobiece zespoły walczące w CS:GO.

Name:  IMG20230211144322.jpg
Size:  95.3 KB

Strefa do relaksu prezentowała się bardzo dobrze, i pewnie dlatego była przeważnie pełna.

Name:  IMG20230211145224.jpg
Views: 118
Size:  97.1 KB

Name:  IMG20230211145406.jpg
Views: 119
Size:  95.2 KB

Obok strefy relaksacyjnej była duża przestrzeń firmy Nintendo, gdzie można było pograć na konsolach Switch podłączonych do dużych ekranów. Spory wybór gier, różne generacje Pokemonów na Switcha, Mario, Zelda, a także różne mniej typowe gry. Prawie wpadłam na grupkę grającą w kręgle.

Name:  IMG20230211145130.jpg
Views: 117
Size:  85.5 KB

Name:  IMG20230211145207.jpg
Size:  89.8 KB

Tutaj kręgle na Switch:

Name:  IMG20230211145446.jpg
Views: 96
Size:  93.2 KB

Niedaleko była lana... znaczy się, rozdawana woda o różnych smakach. Mi się dostał kwiat pomarańczy, a innym razem chyba jeżyna albo jakaś inna jagoda. Swoją drogą, przekonałam się na własnej skórze, że podczas takich eventów trzeba szczególnie zwrócić uwagę, żeby wypić wystarczająco dużo wody, ewentualnie innych napojów. W biegu łatwo zapomnieć, a potem można się nabawić różnych nieprzyjemności.

Name:  IMG20230211145632.jpg
Size:  94.5 KB

Ciekawie się prezentowały komputery na stanowisku NTT.

Name:  IMG20230211150221.jpg
Size:  97.0 KB

Ciekawostka: karta graficzna Intel Arc.

Name:  IMG20230211150226.jpg
Views: 99
Size:  94.6 KB

Name:  IMG20230211150239.jpg
Size:  93.6 KB

Name:  IMG20230211150233.jpg
Size:  93.7 KB

I chyba na tym pozostawię sobotnią relację, bo szwankuje mi łącze. Z niedzieli mam mniej zdjęć, to dodam resztę z soboty.
    Last edited by Aaricia; 14-02-23 at 14:16.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • 11 Odpowiedzi

• GoLLuM13's Avatar
    Level 52
    Dziękujemy za udostępnienie @Saka
    Tag me to be sure I see the answer and reply to you / Taguez moi pour être sûr que je vois la réponse et vous réponde en retour
    Most of my writings in no particular order (mostly in French) / La plupart de mes écrits sans ordre particulier
    >> HERE/ ICI <<

• Saka's Avatar
    Level 52
    @GoLLuM13 I'll upload the rest today. 😁
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Sinber's Avatar
    Level 40
    Saka z tak daleka przyleciała, mam nadzieję że nie zawiodłaś się na samym wydarzeniu jak i chwilowym powrocie do kraju? Z wyglądu to piękny kraj zwany Polską 😄
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Jeszcze uzupełniłam zdjęcia o kręgle na NSW oraz więcej komputerów ze stoiska NTT, bo te obudowy były bardzo ciekawe, nawet jeżeli rodem z jakichś koszmarów.
    @Aaricia Poproszę o posprzątanie tych załączników.
    @Sinber Akurat mnie powitała bardzo deszczowa aura. Znak z niebios?
    *delete as appropriate
  • Sinber's Avatar
    Level 40
    @Saka Chyba tak. To znaczy, po IEM wruuum do doomkuu z dala od tego dziwnego kraju 🤣
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Sinber Oj, to jeszcze muszę poczekać, lot mam dopiero w piątek. W międzyczasie staram się naprawiać technikę, co pokazuje środkowe palce. 😭
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka załączniki ogarnięte 👍 Dziękuję Ci za super relację, no i za to, że przyjechałaś! Bardzo miło mi było Cię poznać na żywo 😊 Co najbardziej Ci się podobało z soboty?
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Dziękuję za pomoc! Chyba te kostiumy z konkursu cosplay mi się najbardziej podobały, bo widać włożony w nie wysiłek.
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka kostiumy były wspaniałe, nigdy nie widziałam czegoś podobnego, nie wyobrażam sobie, że sama mogłabym coś takiego stworzyć 😀 a który kostium najbardziej Ci się podobał?
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍