/

Intel Extreme Masters - Katowice 2023 - Relacja TrendaTen

• 8
    Odpowiedzi
  • 460
    Wyświetlenia
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Intel Extreme Masters wróciło do nas po dwóch latach nieobecności. Wszyscy byliśmy głodni wrażeń i IEM ich nam dostarczał przez cały weekend.

Name:  1.jpg
Views: 126
Size:  98.5 KB
    Name:  2.jpg
Views: 126
Size:  99.0 KB
    Name:  EXPO.jpg
Views: 127
Size:  81.1 KB

Tłumy ludzi na przejściach, każda scena oblegana na maksa. Tłumy klaszczące, krzyczące i śpiewające towarzyszyły na każdym kroku.

Name:  3.jpg
Views: 124
Size:  104.5 KB
    Name:  4.jpg
Views: 123
Size:  100.6 KB
    Name:  5.jpg
Size:  104.5 KB
    Name:  6.jpg
Size:  102.3 KB
    Name:  7.jpg
Size:  103.7 KB

Wszyscy głodni doświadczeń mieli okazję wypróbować zestawów VR na stanowisku Warki i jej Planet of Gamers. Pół godziny czekania jest w pełni zrekompensowane przez moc doświadczeń. Można było pokonać labirynt albo spaść w symulatorze spadania. Doświadczenie w VR niezapomniane. Pełna immersja, mimo że wiedziałem jak działa to i tak w trakcie gry próbowałem uciekać na boki przed strzałami z wieżyczek 🤣 jestem przekonany, że wyglądałem przekomicznie.

Name:  8.jpg
Views: 125
Size:  101.0 KB
    Name:  9.jpg
Views: 122
Size:  100.2 KB

Stanowisko Nintendo pozwalało pograć sobie w flagowe gry na wyłączność. Jako fan kieszonkowych potworów musiałem przećwiczyć najnowsze Pokemon Violet i Arceus. Jestem nimi oczarowany. Sports też prezentowało się znakomicie i czekam na Pokemony z mechaniką z Sports.

Name:  10.jpg
Size:  103.4 KB
    Name:  11.jpg
Size:  94.5 KB
    Name:  12.jpg
Size:  97.6 KB

Zmęczeni tłumem mogli założyć profesjonalne słuchawki i pograć na stanowiskach Intela czy Lenovo. Intel stawiał przede wszystkim na CSa ale niekiedy pojawiał się Elden Ring. Lenovo przygotowało Kingdom come i Forza Horizon 5. Bardziej hardcorowi gracze mogli popykać sobie w pasjansa.

Name:  13.jpg
Size:  106.9 KB
    Name:  15.jpg
Size:  105.0 KB

Na całych targach obowiązywała strefa CS:GO i można było u różnych wystawców zagrać mniejsze i większe turnieje w których nagrodami były myszy, słuchawki, klawiatury czy nawet biurko gamingowe.
    Najżywsze emocje jednak panowały przy scenach Lenovo i Intela, gdzie przez cały czas rozdawane były gadżety i akcesoria. Quizy, zadania, wyzwania, ciągła rywalizacja. Do wygrania był nawet NUC od Intela. Aby go zgarnąć wystarczyło go samemu złożyć. Z tym, że szybciej niż wszyscy pozostali.

Name:  14.jpg
Size:  103.4 KB
    Name:  16.jpg
Size:  96.4 KB
    Name:  17.jpg
Views: 121
Size:  105.1 KB
    Name:  18.jpg
Size:  102.4 KB

Lenovo przygotowało dużo atrakcji na swojej scenie, po za wymienionymi quizami były mini turnieje gier, wyścigi w przygotowywanie przewodów ethernet, konkurs cosplay czy nawet bitwy freestylowe.
    Na zdjęciu poniżej tata wygrał słuchawki a syn bluzę. Grali razem w Rocket league. Syn siedzi na stanowisku pierwszym od lewej.

Name:  19.jpg
Size:  101.3 KB
    Name:  20.jpg
Size:  100.7 KB

Co do cosplayerów, to niektórzy przygotowali się zawodowo i wyglądali jak żywcem wyjęci z gier.

Name:  20230211_163730.jpg
Size:  96.0 KB

Name:  20230211_172817~2.jpg
Size:  107.7 KB
    Name:  21.jpg
Size:  103.8 KB
    Name:  22.jpg
Size:  103.1 KB

No i zwycięzcy
    Name:  23.jpg
Views: 121
Size:  102.7 KB

Wrażeń i możliwości tyle, że można było by to rozłożyć na tydzień a i tak było by w grafiku gęsto. A w między czasie w strefie biznesowej odbywały się spotkania, za zamkniętymi drzwiami. Na jedno z takich spotkań zostałem zaproszony i John Miedema (Director of Product and Business Development Management EMEA at Lenovo) pokazywał nam nowiutkie, jeszcze nie sprzedawane Legiony 5 i 7. Jako pierwsze na świecie używające SI do zarządzania mocą układów podczas grania, celem zwiększenia jakości. Mieliśmy okazję dotknąć najmocniejszy jak do tej pory, laptop gamingowy. Przyznam, że zaskoczył mnie swą smukłością i minimalistycznym designem. Po tak brutalnej mocy można było by się spodziewać nieco potężniejszego wyglądu. Co oczywiście jest na plus, gdyż dzięki innowacyjnym systemom chłodzenia, można było zredukować grubość całości do absolutnie niewiarygodnych rozmiarów. Na zdjęciu przedstawiam wariant z podświetlaną klawiaturą. Podświetlenie typu ambient automatycznie dostosowuje się do tego co jest wyświetlane na ekranie i reaguje. Podświetlenie klawiatury, przestrzenne głośniki i ten ekran prawie bezramkowy sprawia, że mi żal, że nie mogłem na nim zagrać w Hogwarts Legacy.

Name:  20230211_140229.jpg
Size:  108.7 KB

Wydarzenie odbywało się w największym palniku gazowym na świecie 😁

Name:  20230211_231257.jpg
Size:  100.1 KB
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • 8 Odpowiedzi

• Sinber's Avatar
    Level 40
    Super zdjęcia, Gratulacje :)
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen dzięki za super relację! 🤩 Bardzo miło było mi Cię poznać, dziękuję, że przyjechałeś! A co najbardziej Ci się podobało z całego IEM-owego doświadczenia? 😀
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia ciężko powiedzieć co mi się podobało najbardziej. Było sporo super rzeczy, takich jak atmosfera na stanowisku Lenovo, VR w strefie Warki czy spotkanie za zamkniętymi drzwiami. Wiem co mi się nie podobało, mianowicie to, że nie mogłem być wszędzie naraz i doświadczać wszystkiego. Czuję, że sporo mi uciekło będąc tylko w jednym miejscu naraz. Lenovo, Intel i NTT non stop prowadziło jakąś akcję i np na NTT przyszedłem na sam koniec konkursu o Harrym Potterze a znałem odpowiedzi lepiej niż uczestnicy 😥. Na składanie NUCa na intelu spóźniłem się 3 razy 😥. Za to na czas przybyłem na końcówkę finału Starcrafta i ogłoszenie zwycięzcy
    Name:  20230212_140922.jpg
Views: 114
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen To raczej jakiś ćwierćfinał, bo finał był ok 20:30 i był Terran vs Terran, nie Zerg. Na zdjęciu chyba RagnaroK, który wygrał z Serralem.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Saka masz rację to był ĆWIERĆ finał
  • GoLLuM13's Avatar
    Level 52
    Dziękujemy za podzielenie się z nami
    Tag me to be sure I see the answer and reply to you / Taguez moi pour être sûr que je vois la réponse et vous réponde en retour
    Most of my writings in no particular order (mostly in French) / La plupart de mes écrits sans ordre particulier
    >> HERE/ ICI <<

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia ciężko powiedzieć co mi się podobało najbardziej. Było sporo super rzeczy, takich jak atmosfera na stanowisku Lenovo, VR w strefie Warki czy spotkanie za zamkniętymi drzwiami. Wiem co mi się nie podobało, mianowicie to, że nie mogłem być wszędzie naraz i doświadczać wszystkiego. Czuję, że sporo mi uciekło będąc tylko w jednym miejscu naraz. Lenovo, Intel i NTT non stop prowadziło jakąś akcję i np na NTT przyszedłem na sam koniec konkursu o Harrym Potterze a znałem odpowiedzi lepiej niż uczestnicy 😥. Na składanie NUCa na intelu spóźniłem się 3 razy 😥. Za to na czas przybyłem na końcówkę finału Starcrafta i ogłoszenie zwycięzcy
    Name:  20230212_140922.jpg
Views: 114

@TrendaTen ja też żałuję, że nie mogłam być jednocześnie w kilku miejscach 😀

Widziałam graczy testujących ten VR i "unoszących" się na specjalnym urządzeniu, następnym razem chyba też spróbuję 😂

Stracraft też mnie zafascynował 🤩
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia na ten VR w stojaku czekałem jakieś 30 min i te 3 min w "kostiumie" były warte czekania moim zdaniem. Wrażenia niemożliwe i polecam całym sercem