/

Problem z rozszerzeniem gwarancji zakupionym na elenovo.pl - sprzedają klucze aktywacyjne, których nie mają na stanie.

• 22
    Odpowiedzi
  • 3509
    Wyświetlenia
  • cezzary22's Avatar
    Level 5
    Witam,

Niedawno wyskoczyła mi w Lenovo Vantage informacja, że gwarancja zmierza ku końcowi i w aplikacji pojawił się link do strony oficjalnego partnera gdzie można było zakupić rozszerzenie gwarancji.

Zakupiłem to rozszerzenie, po czym dostałem maila, w którym miał być kod aktywacyjny. Niestety kodu tam nie było.

Napisałem do nich i odpowiedzieli, że nie mają kodów na stanie i jak tylko się pojawią, to prześlą.
    Minął już miesiąc i wciąż nic.
    Napisałem ostatnio do nich 2 maile i zero odpowiedzi.
    Teraz pytanie czy tak powinien dzisłać oficjalny dystrybutor lenovo? I co zrobić, żeby odzyskać pieniądze skoro Oni nie odpowiadają, a w opcjach sklepu nie ma anulacji transakcji?

Może jako oficjalni ludzie Lenovo jesteście w stanie odezwać się do nich i zapytać co tam się u nich dzieje, że sprzedają klucze, których nie mają na stanie? :-)
  • 22 Odpowiedzi

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej @cezzary22 ! Przykro mi słyszeć, że nie otrzymałeś kodu aktywacyjnego 😥 Przekazałam sprawę do odpowiedniej osoby, ale będę potrzebować dodatkowych informacji od Ciebie - za moment otrzymasz ode mnie wiadomość prywatną 🙂
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • cezzary22's Avatar
    Level 5
    Witam,

Niedawno wyskoczyła mi w Lenovo Vantage informacja, że gwarancja zmierza ku końcowi i w aplikacji pojawił się link do strony oficjalnego partnera gdzie można było zakupić rozszerzenie gwarancji.

Zakupiłem to rozszerzenie, po czym dostałem maila, w którym miał być kod aktywacyjny. Niestety kodu tam nie było.

Napisałem do nich i odpowiedzieli, że nie mają kodów na stanie i jak tylko się pojawią, to prześlą.
    Minął już miesiąc i wciąż nic.
    Napisałem ostatnio do nich 2 maile i zero odpowiedzi.
    Teraz pytanie czy tak powinien dzisłać oficjalny dystrybutor lenovo? I co zrobić, żeby odzyskać pieniądze skoro Oni nie odpowiadają, a w opcjach sklepu nie ma anulacji transakcji?

Może jako oficjalni ludzie Lenovo jesteście w stanie odezwać się do nich i zapytać co tam się u nich dzieje, że sprzedają klucze, których nie mają na stanie? :-)

Dla wszystkich zainteresowanych ten sklep to elenovo.pl 😏
  • neoXs's Avatar
    Level 3
    @cezzary22

I jak udało się rozwiązać zgłaszany problem?

Mam dokładnie taką samą sytuację - 31.10.2023 w sklepie elenovo.pl dokonałem zakupu przedłużenia gwarancji i w mailu gdzie powinien być kod nic nie zastałem. Support elenovo.pl nie odpowiada, support lenovo.com też milczy i nie widzi żadnego zamówienia...

Lada chwila kończy mi się gwarancja więc nie widzi mi się czekać aż klucze się pojawią.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @neoXs przykro mi słyszeć, że spotkała Cię podobna sytuacja 😥 napiszę i do Ciebie niebawem wiadomość prywatną z prośbą o więcej info 👍
  • cezzary22's Avatar
    Level 5
    @neoXs Czekam na odpowiedź od Aaricia.
    Minęły dopiero 3 dni (w tym weekend) więc jeszcze pewnie sprawdzają co i jak.

Najgorzej, że mi w czasie oczekiwania na kod skończyła się już gwarancja więc nie wiem jak to dalej będzie.
    Chociaż jak wchodzę na stronę elenovo.pl, wpisuje nr produktu, datę początkowa gwarancji, datę końcową, to wyskakuje, że mój system wciąż ma prawo do rozszerzenia gwarancji.

Zobaczymy jak to będzie.
    Tak czy siak trzeba wyjaśnić dlaczego sprzedają kody, których nie mają.

W ostateczności można zrobić reklamację charge back na kartę, która płaciło się na stronie.
    Ale szczerze mi bardziej zależy na przedłużeniu gwarancji.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @cezzary22 z mojej strony zgodnie z obietnicą przekazałam Twoje dane, jak tylko dostanę informację zwrotną, dam Ci oczywiście znać 😊
  • neoXs's Avatar
    Level 3
    @cezzary22 dzięki za odpowiedź, też już jestem 'zaopiekowany' przez @Aaricia i czekam na dalsze info ;)
  • cezzary22's Avatar
    Level 5
    @Aaricia Hej, dzięki za pomoc 😅
    Kod został dostarczony wczoraj rano.
    Nawet pokusili się na przeprosiny 😅
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @cezzary22 to świetne wieści, dziękuję, że dałeś znać 🤗 To teraz czekamy na wieści od @neoXs 😊